Содата и нейните полезни свойства са били известни на хората

...
Содата и нейните полезни свойства са били известни на хората
Коментари Харесай

Содата и нейните 10 невероятни ползи! Убедете се сами!

Содата и нейните потребни свойства са били известни на хората още от Древен Египет. Днес са познати повече от 300 метода за нейното приложение. В тази публикация ще научите десетте най-популярни и ефикасни метода.

Домашен дезодорант

Съставки:

– 6 супени лъжици кокосово масло

– една четвърт чаша сода

– една четвърт чаша царевично нишесте.

Приготвяне:

Първата стъпка за вярната подготовка на този домакински дезодорант е вярното разбъркване на содата с царевичното нишесте. Към тях прибавете твърдото кокосово масло и разбъркайте, до момента в който сместа стане гладка. Поставете я в чист и изсъхнал резервоар, където да се съхранява в продължение на три месеца.

Ухапвания от инсекти

За да приложите това елементарно лекарство, би трябвало да смесите няколко супени лъжици сода с една супена лъжица вода. Разбъркайте, до момента в който се образува плътна паста, която можете да приложите върху ухапването. Намажете добре засегнатата област и ще почувствате, че подуването и сърбежа понижават за негативно време.

Киселини

За да подготвите това естествено лекарство, имате потребност от 1 супена лъжица хлебна сода, половин лимонен сок и половин чаша вода.

Почистване на лицето

Съставки:

– 3 супени лъжици хлебна сода

– 1 супена лъжица вода

Приготвяне:

Смесете двете съставки, с цел да получите паста, по-късно я нанесете върху лицето, като авансово го измийте и почистете от грим. Нанасяйте с кръгови придвижвания, с цел да стимулирате кръвообращението и добре да разпределите сместа.

Можете незабавно да отстраните или оставите за 5 минути, след което изплакнете с топла вода и подсушете със суха забрадка.

За унищожаване на бръчки, пъпки и петна.

Съставки:

– 2 супени лъжици хлебна сода

– малко вода

– малко мед

Приготвяне:

Смесете сода с малко вода, с цел да образувате хомогенна примес, след което нанесете върху определената област с кръгово придвижване, изчакайте 3 минути и изплакнете с топла вода. Почистете добре кожата с забрадка. След това нанесете мед върху засегнатата област, още веднъж изплакнете и деликатно подсушете.

Коса

За да приложите това лекарство, би трябвало да разредите една чаена лъжичка сода за самун в 5 супени лъжици вода и да разнесете сместа по целия скалп. След това прибавете лъжица ябълков оцет в чаша вода и нанесете сместа в посока от корените към на върховете на косата.

При разпъване

Трябва да приложите сместа от сода и вода в засегнатата зона и да я оставите да работи през цялата нощ.

При вагинални инфекции

Много елементарен метод за отбягване и елиминиране на вагиналната зараза е приложението на щипка сода бикарбонат върху срамните устни, като по този метод се предотвратява разпространяването на живи и размножаващи се нездравословни бактерии и гъбички.

Кожата след бръснене

Можете да забравите за тази неприятна обстановка благодарение на сода.

Неприятна миризма от устата

Натриевият бикарбонат е едно от най-често употребяваните субстанции при лекуването на неприятния мирис. Нейните антибактериални свойства оказват помощ да се управлява разпространяването на бактериите, с цел да се обезврежда неприятната миризма и вероятните инфекции.

Съставки:

– 1 чаена лъжичка сода за самун (5 г)

– 1/2 чаша топла вода (100 ml)

Начин на подготвяне:

Разредете содата в топлата вода и изплаквайте устата си два или три пъти дневно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР