Содата е евтин и достъпен продукт, присъстващ във всяка кухня.

...
Содата е евтин и достъпен продукт, присъстващ във всяка кухня.
Коментари Харесай

Невероятните ползи от содата бикарбонат, улесняващи бита ви

Содата е на ниска цена и наличен артикул, присъстващ във всяка кухня. Извън приложението ѝ в предписания позната и честа е използването ѝ при киселини в стомаха, само че малко хора знаят, че тя може да е потребна на домакинята в ежедневните провокации, свързани с почистването на дома, с които се сблъсква. Ще ви разкрием част от невероятните изгоди от содата бикарбонат, улесняващи бита.
1. Содата се оправя отлично с неприятните миризми
 Не сте предполагали, че единствено със сода може да изчистите... Не сте предполагали, че единствено със сода може да изчистите...
В банята постоянно се появява наслойка, която мъчно се чисти. Опитайте с разтвор от оцет и сода за самун. Оставете го да работи няколко минут...
Купичка със сода в хладилника ще отстрани миризмите на лук, чесън, тежки ястия, риба и ще го остави обновен. Поръсването на стелките на спортните обувки със сода ще ги обезмириси и защищити от влага. Неприятният мирис на застояло в термоса ще изчезне, в случай че го изплакнете с вода, в която е добавена сода.
2. Содата почиства до искра
Паста от вода и сода, разтрита с четка върху фугите в банята, ги прави като нови. Със същия триумф почиства мивката, ваната и всевъзможни повърхности от фибростъкло от насъбран варовик, жълти петна от водата и всевъзможни замърсявания. Така спестявате от скъпи, неефективни и нездравословни за околната среда и здравето препарати и се радвате на идеална непорочност.
3. Содата отстранява оцветявания
Консумацията на чай и кафе е приятна и потребна, само че мощните питиета могат да оцветят както зъбите ви, по този начин мивката и чашите. Премесена с пастата за зъби, тя ги избелва и връща блясъка им. Петната по чашите може да премахнете, като сипете в тях топла вода, в която е разтворена сода. Оставете известно време тя да си свърши работата.
 Как содата всмуква миризми Как содата всмуква миризми
Това е битов трик от генерации - поръсването на малко сода за самун върху всичко, от кошчето за боклуци до хладилника, може да понижи н...
4. Содата е добър асистент на домакинята в борбата  с мазните петна
Петна от олио върху новия ви килим елементарно ще изчистите, посипвайки ги със сода. Справя се чудесно със зехтина, маслото и всевъзможни мазнини от растителен и скотски генезис върху текстил, облекла и тъкани.
5. Содата има място и в ястия, за които не сте подозирали
Грахът, бобът и лещата омекват доста по-бързо и стават доста по-вкусни, в случай че прибавите сода бикарбонат по време на приготвянето им.
6. И най-после след тежкия ден, прекаран в разчистване на дома, може да си извършите отморяваща вана за краката с топла вода, в която е разтворена сода . Премахва умората и успокоява ходилата. Добавете масло от лавандула и се насладете на чист дом, доста свободно време и опияняващ мирис.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР