Сода срещу вредителите и болестите по растенията Содата е чудесно

...
Сода срещу вредителите и болестите по растенията Содата е чудесно
Коментари Харесай

Употреба на содата в градината

Сода против вредителите и заболяванията по растенията

Содата е отлично и универсално средство в дома и градината. Не всеки знае по какъв начин да се възползва от потребните й свойства.

10 потребни свойства на содата в градината

Стимулира цъфтежа
Пригответе разтвор и цветята ще стартират да цъфтят бясно. Изсипете 1 супена лъжица сода в 1 литър вода и разбъркайте добре. Напръскайте цветята и ще видите какъв брой красиво ще цъфтят.

Действа като пестицид и фунгицид
Содата може да помогне за отбрана на растенията от вредители и гъбички. Листни въшки, акари, мухи и други вредители ще изчезнат от вашата градина. Освен това, содата е отлична профилактика на гъбични болести. В литър вода се смесват 2-3 чаени лъжички сода, 1 чаена лъжичка олио и 10 капки течен сапун. Разбъркайте добре и напръскайте върху листата.

Забележка: Направете тест с един лист, преди да напръскате растението. Оставете да работи 1-2 часа и в случай че всичко върви добре, можете да напръскате цялото растение. В противоположен случай разтворът би трябвало да се разреди с вода.

За разчистване на листата от прахуляк
Отстраняването на прахуляк и нечистотия от листата на стайните растения предизвиква фотосинтезата. Растенията ще порастват по-добре и ще бъдат по-красиви. Можете да я употребявате и за градинските растения. Смесете 1/2 чаена лъжичка сода с 1 литър вода, и напръскайте листата и избършете с чиста, мека забрадка.

Сода против вредителите по зелето
Смесете содата с брашно в съответствие 1:1 и поръсете зелето. В рамките на 1-2 дни сместа изцяло ще унищожи гъсениците.

Срещу охлюви
Можете да употребявате два ефикасни метода за битка с тези вредители.

Директно поръсете вредителите със сода, която ще ги убие. Ако смятате, че този способ е прекомерно фрапантен, използвайте втория способ.

Поръсете содата към растенията, с цел да отблъснете вредителите.

Премахва миризмите
Изсипете сода във вашия култивиран компост, с цел да премахнете миризмата на разлагащи се биоотпадъци.

Убива плевелите
Поръсете сода непосредствено върху плевелите, където те са нежелани и освен ще ги премахнете, само че и ще забавите растежа на други бурени.

Внимание: внимавайте обаче, този способ е подобаващ единствено за места, където порастват единствено бурени. В противоположен случай ще унищожите и други растения.

Вижте още: Солта отстранява отрицателната сила в дома

За поддръжка на инструментите
Смесете 2 чаени лъжички сода за самун и 2 чаени лъжички препарат с 1 литър вода, разбъркайте добре и използвайте за разчистване на градинските принадлежности.

Удължава живота на отрязаните цветя
Изсипете 1/2 чаена лъжичка сода във вазата и това ще удължи живота на цветята. Ако имате по-голяма ваза, можете да добавите 1 ч. л. Цветята ще бъдат красиви и ще останат свежи дълго време.

Подходяща за инспекция на pH на почвата
Със сода и оцет можете да ревизирате киселинността и алкалността на почвата. Вземете проби от почвата от градината и пригответе 1/2 чаша оцет и 1/2 чаша сода, които се смесват с вода. Изсипете оцета в първия съд с почвената проба и в случай че се появят мехурчета, това значи, че почвата ви е алкална. Сега прибавете содения разтвор към втората проба и в случай че се появят мехурчета това значи, че почвата е кисела.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР