Сода при болка и възпаления – едно от най-ефективните домашни

...
Сода при болка и възпаления – едно от най-ефективните домашни
Коментари Харесай

При болка и възпаления помага содата за хляб

Сода при болежка и възпаления – едно от най-ефективните домашни средства!

Болката, в която и да е част от тялото може да бъде доста изтощителна и всичко, което желаем в този миг, е да се отървем от нея.

Компресите със сода са елементарен метод за бързо и дейно отърваване от болката. Содата за самун, е евтина, налична и универсална.

Стомашни болки
Накиснете забрадка в разтвор от 250 мл вода и 1 супена лъжица сода за самун. Поставете я върху мъчителната област и оставете да работи 10 минути. Изсипете студена вода в чаша, разтворете 1 чаена лъжичка сода за самун в нея и я изпийте. Ефектът е съвсем неотложен.

Сода за самун при болежка в гърба
При болки в гърба пригответе разтвор със сода за самун, както следва: Разредете 5 супени лъжици сода за самун с вряла вода, с цел да се получи приблизително гъста паста. Нанесете върху забрадка и я поставете върху мъчителното място, до момента в който се охлади. Преди да нанесете, проверете температурата на кърпата, с цел да предотвратите изгаряния.

Мехури
За да излекувате по-бързо мехурите, смесете 3 супени лъжици сода за самун с една супена лъжица вода и разбъркайте, до момента в който се образува хомогенна паста. Нанесете получената паста върху засегнатите области и превържете. Оставете за една нощ и повторете лекуването толкоз пъти, колкото е належащо, до момента в който настъпи усъвършенстване.

Възпалени очи
В случай на леко инфектиране на очите, напълнете дребна купа с топла вода, прибавете чаена лъжичка сода за самун и разбъркайте. Накиснете два чисти памучни тампона в тази примес, изцедете добре и поставете върху затворените клепачи. Оставете да работи няколко минути, повторете, до момента в който положението ви се усъвършенства.

Вижте още: Изплетете си тези терлици за вас или като подарък за някого!

Слънчево изгаряне
Приложете допустимо най-скоро върху засегнатата област няколко компреса, напоени с разтвор от 1 супена лъжица сода за самун и 250 мл вода. Сменяйте постоянно на всеки 15 минути, до момента в който чувството за парене изчезне.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР