Сочно, деликатно и много ароматно - ястие, създадено да носи

...
Сочно, деликатно и много ароматно - ястие, създадено да носи
Коментари Харесай

Шпиковано пуешко филе в плик

Сочно, внимателно и доста ароматно - ядене, основано да носи кулинарна приятност

Необходими Продукти

● пуешко филе - 700 - 800 г
● чесън - 3 - 4 скилидки
● морков - 1 бр.
● черен пипер
● масло - 70 г
● сол
● соев сос - 2 с.л.
● олио - 2 с.л.
● бяло вино - 3 с.л.
● вода - 50 мл

Начин на подготвяне

В парчето пуешко вършиме дребни сечения (колкото да влезе кубче към 0.5 см х 0. 5 см). Моркова, чесъна и маслото режете на дребни кубчета и ги пъхвате на разнообразни места в авансово направените дупчици. Поръсвате месото със сол и черен пипер по ваш личен усет, поливате 1 с.л. соев сос и оставяте за няколко часа в ледник (покрито с фолио или в затворена купа).

След като месото престои, го изваждате и слагате в плик за печене. Доливате вода, останалия соев сос, олио и бяло вино. Затваряте плика и вършиме 1-2 дребни дупчици в него. Пече се на 180 градуса най-малко час и 10 минути според от силата на фурната - може да отнеме и към час и половина.

Разбира се, че месото е готово, когато придобие прелестен потъмнял цвят. Изваждате от фурната и деликатно разкъсвате плика, тъй че да не останат части от него по месото или соса.

Соса, които е останал в плика от печенето, разреждате с още 1 с.л. соев сос, 2-3 с.л. вода и толкоз бяло вино и 1 с.л. брашно. Разбъркайте го хубаво, тъй че да не стане на буци и го сложете в тиган или дребна тенджерка на котлона за 2-3 минути, до момента в който се сгъсти.

При сервиране полейте месото, с цел да не е изсъхнало.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР