Сочи. В рамките на срещата си с държавния глава на

...
Сочи. В рамките на срещата си с държавния глава на
Коментари Харесай

Protothema : Мицотакис подчерта ролята на Русия в регионалното развитие на среща с Путин в Сочи

Сочи. В рамките на срещата си с президента на Руската федерация Владимир Путин в Сочи, министър-председателят на южната ни съседка Кириакос Мицотакис акцентира ролята на Москва за районното развиване и означи, че „ има място за възстановяване на двустранните връзки в стопанската система, търговията и туризма “, оповестява електронното издание на атинския всекидневник Protothema .

Мицотакис дефинира годината на гръцко-руската история, 2021-ва, като трамплин за по-тясно съдействие на всички равнища, като в същото време изпрати обръщение, че гръцката стопанска система пораства с доста бързи темпове, защото пандемията от ковид е към своя край. Гръцкият министър председател акцентира основната роля на Русия в районното развиване в качеството й на непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, като акцентира, че двамата с Путин ще имат опция да обменят отзиви по въпросите на районната сигурност.

Кириакос Мицотакис похвали приноса на Русия за триумфа на Гръцката гражданска война от 1821 година във връзка честването на 200-годишнината й, добавяйки, че е благополучен да посети Сочи, домът на доста руснаци от гръцки генезис.

От своя страна съветският президент акцентира специфичните връзки сред двете страни, като означи, че годината на руско-гръцката история съответствува с 200-годишнината от началото на Гръцката гражданска война, по време на която, както сподели, Русия е съдействала за осъществяването на стремежите на гръцкия народ.

Владимир Путин съобщи, че е удовлетворен от растежа на двустранните стопански и търговски връзки, като акцентира, че тази година има доста нарастване на размера на търговията, достигайки равнища отпреди пандемията, т.е. през 2019 година

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР