Соченият за най-добър футболист в момента Килиан Мбапе излиза в

...
Соченият за най-добър футболист в момента Килиан Мбапе излиза в
Коментари Харесай

Мбапе срещу Меси на финала в Катар

Соченият за най-хубав футболист сега Килиан Мбапе излиза в пряк дуел против носителя на най-вече Златни топки Лионел Меси на финала на Световното в Катар тази неделя.

Мбапе създаде двата гола за петлите за успеха им над Мароко, въпреки лъвовете на Атлас да владееха топката близо 70%, както това се случи на четвъртфинала Франция – Англия. Тогава трите лъва играха с топката, а петлите вкарваха голове.

Въпреки това с бързи контри и най-много с бързоногия Мбапе петлите нанесоха два смъртоносни удара на някогашната си колония Мароко.

Финалът – с изключение на кой ще вземе Купата, ще даде и отговор кой ще е новият голмайстор на света.

Меси и Мбапе имат по 5 гола!

Мароко, огромната изнедата в Катар, пък ще играе за бронза против Хърватия. Лъвовете на атлас са първият африкански отбор, стигал до полуфинал на Световно състезание.

Тео Ернандес откри още в 5-тата минута на мача. Рандал Коло Муани съумя да вкара сериозния втори гол в 80-а минута, секунди откакто влезе в игра.

Двубоят стартира в стремително движение и момчетата на Дидие Дешан взеха задатък след единствено 5 минути игра.

При първата сериозна офанзива на французите Гризман беше изведен зад отбраната на Мароко, а след негово центриране и безредие в наказателното поле Тео Ернандес съумя да добави топката във вратата на Ясин Буну.

В 10-а минута марокацните отвърнаха с късмет на собствен ред. Унахи откри пространство за изстрел, само че Юго Лорис се оправи чудесно с първата заплаха пред вратата си.

В 17-а минута се стигна до огромен пропуск за петлите. След бърза контраофанзива на Франция, Жиру беше изведен зад отбраната на аталските лъвове, само че мощният му шут срещна гредата.

В идващите минути Уалид Регреги трябваше да смени наложително една от звездите в отбрана – Ромен Саис, който напусна контузен.

В 36-а минута Франция пропусна нови два златни шанса. След поредна контраофанзива Мбапе видя по какъв начин негов удар е изчистен от гол линията, а секунди по-късно Жиру пропусна съвсем на празна врата.

В последната минута на постоянното време на полувремето Мароко беше на косъм от изравнителен гол. При първия корнер в мача за африканците Джауад Ел Ямик сащиса всички с съвършен ножичен удар, а Лорис съумя да избие топката в гредата.

В началото на второто полувреме мароканците започнаха доста интензивно и стигана до положително състояние. След продължителна офанзива, Софиан Буфал се оказа на стрелкова позиция, само че положителният му удар беше изчистен от гол линията.

В тези минути Франция отстъпи изрично самодейността, а Мароко стартира да има вяра, че може да откри изравнителен гол.

Двубоят вървеше в накъсан темп, само че в 80-а минута французите, като че ли от нищото, взеха решение всичко.

Маркюс Тюрам и Мбапе разиграха по левия фланг, а след страховит пробив на суперзвездата на ПСЖ влезлият преди секунди Рандал Коло Муани повиши на 2:0.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР