Собствениците на китайски автомобили, които стават все по-популярни на руския

...
Собствениците на китайски автомобили, които стават все по-популярни на руския
Коментари Харесай

В Русия няма резервни части за китайските автомобили

Собствениците на китайски коли, които стават все по-популярни на съветския пазар, може да се сблъскат с невъзможността да ремонтират колите си. Информацията е на съветското издание „ Версия “.

Иля Плисов, член на управителния съвет на Руския съюз на доставчиците на автомобилни услуги, съобщи още през месец май, че има евентуален дефицит на аварийни елементи. Представители на магазини и онлайн услуги, които продават авточасти, тогава значително се съгласиха с него, като прибавиха, че през днешния ден се е появил цялостен набор от проблеми.

В Русия към този момент има доста китайски коли. Ако преди година техният дял бе 10%, през днешния ден той е 36%. В същото време на пазара на аварийни елементи няма неведнъж нарастване. Една от аргументите е, че по-голямата част от частите се доставят от Китай с трен. В същото време железницата към този момент е претрупана по това направление, както изяснява Сергей Храпач, началник на асоциацията на превозвачите Межрегионавтотранс. Това затруднява всеобщите доставки на аварийни елементи.

Втората причина е огромното многообразие от модели, като един и същи модел от разнообразни партиди може да има разнообразни, а не взаимозаменяеми елементи.

Освен това самостоятелните сервизи не разполагат със профилирани каталози за аварийните елементи за новите модели на китайските марки. Китайските компании просто не ги дават, с цел да не се постанова притежателите да вървят в сервизи на трети страни и с цел да обслужват колите си единствено при формалните дилъри.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР