Собствениците на Ефбет“ са внесли документи в ДАНС, НАП, Министерството

...
Собствениците на Ефбет“ са внесли документи в ДАНС, НАП, Министерството
Коментари Харесай

„Ефбет“: Несправедливо сме в списъка на свързаните със санкционираните по „Магнитски“

Собствениците на „ Ефбет “ са внесли документи в ДАНС, Национална агенция за приходите, Министерството на финансите и Министерския съвет поради българи, измежду които е и Васил Божков. Братята Цветомир и Боян и татко им Стефан Найденови имаха общ бизнес с Божков, само че по-късно точно те подадоха сигнал, че в фирмите му се ползва непозволено формиране на таксите към Комисията по хазарта.

В писмото си до медиите Цветомир, Боян и Стефан Найденови декларират, че са попаднали, „ незаслужено в този лист, защото от март предходната година не са съдружници, шефове или членове на управителни органи “.

Те прецизират, че гадаят дали са включени в листата поради формулировката за петгодишната отминалост на връзките, само че допълват, че в листата не попадат лица, които са имали по-скорошни бизнес връзки със глобения по „ Магнитски “ Васил Божков.

Найденови напомнят също по този начин, че точно те са спомогнали за разкриването на непозволеното облагане, особено за бизнеса му.

„ Включването ни в този лист е обезпокоителен сигнал за върховенството на закона в страната и дава доста рискова противоположна връзка към надигащото се гражданско общество. Че достойното отстояване на гражданската позиция и дейностите против корупцията и беззаконието могат да се извърнат във щета на хората, които са подхванали дейностите в тази посока “, пишат Найденови.

„ Борбата ни е освен за изчистване на нашите имена и известност. Това са дейности за отстояването на правилата на гражданското общество в България “, се споделя още в позицията им.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР