Собственици на нощни заведения се събраха вчера, за да обсъдят

...
Собственици на нощни заведения се събраха вчера, за да обсъдят
Коментари Харесай

Ограничават единственият ваксиниран сектор, антиваксърите ликуват

Собственици на нощни заведения се събраха през вчерашния ден, с цел да обсъдят ограниченията, с които се постанова тяхното затваряне.

" Няма да съблюдаваме вечерния час. Нощните заведения ще работят. В последната заповед държавното управление даде страховит самун на антиваксърите. Всички антиваксъри ликуват ", съобщи ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

По думите му РЗИ е издала заповед за ограничение на най-ваксинирания отрасъл в България - хотелиерството и ресторантьорството. 85% от личния състав е имунизиран, в нощните заведения - близо 100%. Всички други са със " зелени документи ", увери Алибегов.

" Искаш обществото да се имунизира и в същия миг спираш от работа единствения имунизиран бранш. Очевидно казусът е в учебните заведения. Казваха ни: Няма по какъв начин да затворим учебните заведения, а да не ограничим вас ", уточни още ръководителят на БАЗ пред bgonair.

Според него това е популистка мярка, която не води до безусловно нищо, защото нито един различен бранш не е обиден.

" Какво значи 50% личен състав? Нямам право да ги уволня. Изключително необразована и безсмислена заповед на шефа на РЗИ. Оставят да работят фризьорски салони, магазини за облекла... " Зеленият документ " влезе в действие за 1-2 бранша. В Европа се наложи при постигане на 50-60% имунизация ", акцентира Алибегов.

Той означи също, че 22:00 ч. в никакъв случай не е бил налаган като вечерен час в България.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР