Собственици на малки бензиностанции в Русе не могат да участват

...
Собственици на малки бензиностанции в Русе не могат да участват
Коментари Харесай

Фалит заплашва малките бензиностанции, ако отстъпката стане 1 лев

Собственици на дребни бензиностанции в Русе не могат да вземат участие в схемата за отплата от 25 стотинки на литър гориво, тъй като нямат задоволително финансови запаси. Те се притесняват, че в случай че препоръчаната от ГЕРБ отстъпка бъде увеличена на 1 лев, 90% от тях ще банкрутират. Затова желаят страната да контролира цените на горивата.

Венцислав Пенгезов е притежател на дребна бензиностанция в Русе. Казва, че поради по-ниските цени на горивата, има положителни продажби. Обяснява, че месечно сумите на отстъпката, които сега се генерират от 25 стотинки на литър са към 100 000 лв.. Докато му бъдат възобновени, би трябвало да има в наличност даже повече пари.

" Трябва да подадеш ДДС-то, дружно със справките за отстъпките, което значи, че още едно 50 000 лв. до 14-ти в допълнение утежнява активността. Върху тези 100 000 лв., които си подал, ти плащаш Данък добавена стойност, което също не е дребна сума 17-18 000 лв.. Ако това нещо стане по четири, това значи един запас от 600-700 хиляди. 99% от сътрудниците не могат да си го разрешат това нещо ", твърди притежателят на бензиностанция.

Според Венцислав Пенгезов, работещата скица е страната да поеме оперативното ръководство на " Нефтохим ".

" Тогава от " Нефтохим " цената може да е с лев надолу ", означи той.

Повечето водачи, които употребяват отстъпката от 25 стотинки на литър, също считат, че е по-добре да се контролират цените на горивата. Още повече, че от нея не могат да се възползват фирмени коли.

" Според мен би трябвало да се контролират и да си бъдат както си бяха преди - примерно 2,50. Това нагоре-надолу с отстъпките е малко шарлатанска работа ", счита водач.

Собствениците на дребни бензиностанции чакат сложна зима, освен поради инфлацията и ниската покупателна дарба на хората, а и поради пониженото ползване на горива от строителни компании и аграрни производители.

Автор: Венета Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР