Собственици на автомобили Ferrari от Съединените щати заведоха колективен съдебен

...
Собственици на автомобили Ferrari от Съединените щати заведоха колективен съдебен
Коментари Харесай

Собственици на Ferrari съдят компанията заради дефектни спирачки

Собственици на коли Ferrari от Съединените щати заведоха групов правосъден иск срещу компанията поради дефектни спирачки на няколко известни модела. Според желае, подаден в съда в Сан Диего, италианците са знаели за проблемите и все пак са траяли да продават колите с некачествени спирачни апарати.

Засегнати от казуса са главно модели със средноразположен мотор като Ferrari 458 (производство сред 2010 и 2015 година) и Ferrari 488 (2016-2019). През 2021 производителят най-накрая призна за дефекта и разгласи сервизна акция за към 10,000 автомобила. Проблемът: течаща капачка на резервоарчето за спирачна течност, която може да докара до цялостен отвод на спирачките - сериозна заплаха в който и да било автомобил, камо ли в спортна суперкола с оптималната скорост над 300 км/ч., предаде Bulgaria ON AIR.

Според подателите на желае обаче сервизната акция за замяна на капачката и ъпдейт на софтуера, като се изключи че е много закъсняла, е единствено краткотрайна мярка, която не отстранява всички проблеми със спирачните апарати. Искът е заведен от Илия Нечев, който си купил през 2020 използвано Ferrari 458 и на няколко пъти бил " доста покрай злополука " поради от време на време неработещите спирачки. Дилърът на Ferrari, където колата била закарана за обзор, обяснил на Нечев, че това е " обикновено " и " би трябвало да свикнете с тях ".

От Ferrari обявиха, че " оперираме според най-стриктни упътвания за сигурност и сигурност ". Няма коментар и от Bosch, снабдител на част от проблематичните съставни елементи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР