Собственикът на взривните вещества, съхранявани на територията на завод Миджур

...
Собственикът на взривните вещества, съхранявани на територията на завод Миджур
Коментари Харесай

Собственикът на мините в завод "Миджур" е трябвало отдавна да ги изнесе

Собственикът на взривните субстанции, съхранявани на територията на цех " Миджур " в Горни Лом е трябвало да ги изнесе до 1 септември 2017 година, само че не го е направил и по тази причина договорът за наем с него е преустановен. Това заяви пред Нова телевизия изпълнителният шеф на компанията - притежател на складовите пространства " Миджур манеджмънт кънстракшън " ЕООД Иво Иванов.

По данни на прокуратурата край село Горни Лом през днешния ден се съхраняват нерегламентирано 190 000 муниции и над 90 тона тротил. При индустриална повреда на 1 октомври 2014 година в същото дружество починаха всичките 15 души, които са били на промяна. Сега сигналът до прокуратурата е насочен от локалните управляващи в село Чупрене.

Иванов удостовери, че веществата са рискови като акцентира, че сдружението е сезирало Министерството на защитата и Министерство на вътрешните работи за това и чака от виновните държавните структури да решат казуса. В завода работят 15 души на трудов контракт.

Според данните, с които разполага Върховната административна прокуратура, на територията на цех " Миджур " в общо 5 взривни склада се съхраняват голямо количество взривни субстанции и принадлежности за взривяване - приказваме за повече от 190 хиляди мини и за повече от 90 тона барут ", заяви пред Българска национална телевизия представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова. " Фактите, които накараха и прокуратурата да реагира, са липса на минимални условия по въоръжена защита на тези взривни субстанции, което се дължи от оператора и това е компанията " Видекс ", както и липса на контракт за наем, да вземем за пример ", добави тя. По думите й, липсва и специфична сигнализация за ранно обявяване при положение на акцидент на популацията, на способените органи и на самите работещи в завода.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР