Собственикът на руската група наемници Вагнер каза в четвъртък, че

...
Собственикът на руската група наемници Вагнер каза в четвъртък, че
Коментари Харесай

Военен хумор: Пригожин се шегувал, че спира огъня в Бахмут

Собственикът на съветската група наемници " Вагнер " сподели в четвъртък, че се е пошегувал, когато е споделил, че хората му ще спрат артилерийския огън в Бахмут, с цел да разрешат на украинските сили от другата страна на фронтовата линия да покажат града на гостуващите американски публицисти.

" Вагнер " води съветското нахлуване над Бахмут от предишното лято в най-дългата и кръвопролитна борба на войната, само че украинските сили до момента осуетяват опитите му да поеме цялостен надзор над града в Източна Украйна.

Евгений Пригожин, създателят на " Вагнер ", сподели в аудио известие, оповестено в четвъртък от неговата пресслужба: " Беше взето решение тъй че американските публицисти да могат безвредно да снимат Бахмут и да се приберат вкъщи ".

В по-късно аудио известие обаче Пригожин споделя: " Момчета, това е боен комизъм. Хумор и нищо повече... Това беше смешка ".

Пригожин, който обществено подлага на критика съветското военно управление за метода, по който се водят бойните дейности в Украйна, е прочут със своя борбен, партерен жанр, както и с ироничното си възприятие за комизъм, написа Ройтерс.

 Пригожин, шефът на Пригожин, шефът на " Вагнер " - доста упоритости и голям брой врагове

Миналия месец, откакто дълго време се оплакваше от дефицит на доставки за своите бойци, Пригожин сподели, че той и хората му са били " взривени " от обстоятелството, че най-сетне са почнали да получават муниции.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР