Собственикът на Пирин (Благоевград) Пол Белогур продава клуба, съобщава Тема

...
Собственикът на Пирин (Благоевград) Пол Белогур продава клуба, съобщава Тема
Коментари Харесай

Пол Белогур продава Пирин, босът на орлетата иска 4,5 млн. долара за клуба

Собственикът на Пирин (Благоевград) Пол Белогур продава клуба, оповестява „ Тема Спорт “. Бизнесменът е извадил „ орлетата “ на тезгяха и чака съответни оферти. В края на предходната година медиите в Турция разкриха, че Белогур е бил в югоизточната ни съседка за среща с локален вложител. Двете страни са водили градивни договаряния, които обаче не са завършили позитивно за Пирин. Причината не е била толкоз цената, която босът на благоевградчани е сложил, а това, което бъдещият нов притежател би получил отсреща.

Според осведомени предприемачът е желал за клуба 4,5 милиона $. Срещу тази сума обаче действително бъдещият вложител придобивал единствено тима и клубния рейс. Както е известно, стадион „ Христо Ботев “ е общинска благосъстоятелност, както и базата.

Наскоро президентът Станислав Манолев отхвърли, че в отбора е имало стачка поради забавени заплащания. Той обаче призна, че има такива, само че сумата не е сериозна и състезателите не са вдигали „ протести “, поради това.

Пол Белогур взе клуба през лятото на 2019 година и го върна в елита, като първоначално имаше сериозен възторг и устойчиво финансиране. Нещо, което с времето понижа.

На първата подготовка за годината, при започване на януари, от клуба оповестиха, че не се чака нов притежател, само че все пак благоевградчани остават на тезгяха. А дали ще се откри покупател – следва да видим…

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР