Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски даде обширна пресконференция, на

...
Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски даде обширна пресконференция, на
Коментари Харесай

Христо Крушарски: Бих подкрепил Стилиян Петров за президент на БФС, Гонзо не става за ръководител

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски даде обширна конференция, на която приказва за идния Конгрес на Българския футболен съюз (БФС), както и за претендентите, които ще се борят за поста президент на централата.

Припомняме ви, че предприемачът също беше измежду тези, които изрази желание да се включи в борбата да оглавят родния футбол, само че след това се отхвърли и съобщи, че ще поддържа Михаил Касабов, а също така показа, че би застанал и зад възможна кандидатура на Стилиян Петров.

" В България постоянно се оправдаваме. Решението да се откажа го взех много мъчно. Този Конгрес виждам, че ще се разводни. Ще има систематизиране на гласовете. Този избор ще се апелира и ще продължава да се точи. От диалозите, които водих с моите съперници, стигнах до Михаил Касабов, тъй като той въпреки всичко е немски ученик. Познавам го от времето на Иван Славков, имал съм допирни точки с него, знам му опциите. Едно е да си президент, друго е да си вицепрезидент. Убеди ме с това, че няма да допусне нито един мой сътрудник в ръководството. Ще споделя „ не “ там, където не би трябвало ", стартира Крушарски.

" Срещата със Стилиян Петров протече над час и половина. За първи път приказвах с него. Проведохме диалог и аз го попитах за какво не е той. Той ми отговори, че е поел ангажимент към Бербатов, че не знам какво си. Ако беше Стилиян, бих застанал зад него. Надявам се, че на Конгреса ще се задават неуместни въпроси, с цел да се направи верния избор ", продължи той.



Босът на Локомотив Пловдив разкри и малко повече елементи към своята концепция за разпределение на средствата сред тимовете от таксите, които страната получава от бетинг фирмите.

" Този Конгрес дали ще мине, или не, аз съм почнал една самодейност. Показах го писмото. Пуснах до четирите съществени институции на България искане от 50 клуба за разглеждане закона за спорта и обособяване на средства за футбола от налозите, които събират от тях. Ако от 200 милиона, които страната взима от бетинг фирмите, се отделят 20% за футбола, мога да ви кажа небрежно какво ще се получи. Ще стартира от селския футбол. Всеки тим ще получи по 20 хиляди лв.. По 50 хиляди лв. на „ В “ групите. На Втора лига по 300-400 хиляди лв.. На професионалните по един милион. Отборите ще почнат да цъфтят и да връзват. Наблягаме върху закона за спорта по-общо, освен във футбола. Без страната нищо няма да се случи. Върху тези две неща ще продължа да работя и няма да оставя работата незавършена. Програмата за БФС е тук, мога да ви я оставя. Ще я дам на сътрудниците, в случай че имат предпочитание. Развита е. Няма да остана безразличен ", разяснява Христо Крушарски.

" Ако има страна да седне и да каже, че не ни би трябвало спорта, аз завършвам. Ако го няма спортът, тези дребни деца на какво ще се научат. Ние сме привикнали като каже, че не става, някой да ни свърши работата. Този път аз няма да я оставя и ще я свърша до край. Дори „ не “ е отговор, само че желая да знам за какво. На писмото, което пратих на четвъртия ден получих отговор от Народното събрание. От ММС няма никой. Според мен нещата ще станат по един или различен метод. Аз се пробвам да събера всички клубове от всички спортове. Ще го направя и ще реализира резултат ", добави той.

Бизнесменът разкри и малко повече елементи към проектите на кандидат-президента Михаил Касабов, уточнявайки, че по никакъв метод не му е повлиявал за това да влезе в борбата за оглавяване на БФС.

" Някой би трябвало да стартира. С Мишо приказвах навръх тази тематика. Той също ми сподели, че няма да води диалог със Стилиян, само че ще ги предложения. Каза ми по какъв начин ще разпредели функционалностите в БФС. Първото ще отдели Лигата. Президентът на Лигата ще взе участие в ръководството, в Изпълкома. Шефът на аматьорската лига също. Оттам нататък ще са хора, които не са свързани с футбола, само че могат да оказват помощ. За футбола би трябвало доста малко да се тръгне напред. На мен на година не ми доближават 400-500 хиляди лв.. Сега съм закърпил по някакъв метод тези пари. Да се надявам, че страната, в случай че откликне и тръгне да оказва помощ с този милион ще скочим две равнища нагоре. Ще не преставам за обединяването ", безапелационен е ръководителят на Локомотив Пловдив.

" Това, което говорихме с Мишо, сподели че ще вкара немския метод на футбола. Надявам се, че в случай че той успее да го направи, ще има триумф. Професионалната линия да е на ротационен принцип и да няма шуробаджанащина. Над 30 години Мишо Касабов е там. Повлияли са му приказките, които е водил, да вземем за пример с Христо Бонев. Те се познават от едно време. Христо Бонев му сподели, че може да го направи. Близкият му кръг са му повлияли да тръгне да се бори. Не съм аз ", сподели още босът на " черно-белите ".



Крушарски обърна внимание и на останалите кандидатури за поста президент на БФС, като разкри и за какво би подкрепил Стилиян Петров, в случай че той се бе присъединил в конкуренцията.

" Пак споделям, че в случай че беше Стилиян – да. Той може да е безапелационната фигура, сподели, че има капацитет. Ако Мишо не успее да ги сплоти, ще се получи същото. Трябва да се тръгне от първия ден. Гонзо си е добър футболист, само че не може да е добър началник. Не знам каква е тази самодейност. Няма административен опит. Работил е при мен. Видял съм, усетил съм, пипнал съм и си споделям моето мнение От диалога със Стилиян, който водих, може да ме пребори даже мен. Той си работи по бизнес, основал го е и го ръководи. Как мога да ви убедя, в случай че не съм красноречив. Човекът е постигнал нещо след футбола. Другите си харчат парите и чакат отнякъде отново да поизкарат ", съобщи президентът на " смърфовете "

" В диалога, който водих със Стилиян го попитах за какво не е на напред във времето. Каза, че не желае в този момент да нарушава дадената дума. Това ще му изяде главата на Бербатов. Мога да ви кажа по какъв начин ще се гласоподава на Конгреса. Единият ще е 30%, другият ще е 25%, а останалите ще са разпределени сред другите претенденти “, счита притежателят на Локо Пловдив. Според него началник на съдиите не би трябвало да е чужденец и уточни Илия Чалев като добър претендент за поста ", продължи предприемачът.

Накрая притежателят на Локомотив Пловдив показа кой за него е най-големият проблем на българския футбол, както и кого той би предложил за началник на съдийската комисия.

" Най-големият проблем на страната, в това число на футбола е неналичието на фрагменти. Не ги сътворяваме. В един човек би трябвало да инвестираш, с цел да го направиш конкурентоспособен. Всеки подлага на критика. Кой може да стане основен управител на българския футбол. Няма никой. Ако може Мишо да вкара един човек управител, методист, изпод да постави няколко индивида и тези хора да могат да управляват надолу това, което се прави. За началник на съдиите бих поставил един човек, който преди време беше началник на ДК. Бивш футболист, подгониха го едно време за един мач. Казва се Илия Чалев. Най-лесно се ръководят съдиите ", приключи Христо Крушарски.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР