Собственикът на Левски Наско Сираков ще се принуди да свика

...
Собственикът на Левски Наско Сираков ще се принуди да свика
Коментари Харесай

Феновете изискаха извънредно общо събрание на "Левски"

Собственикът на " Левски " Наско Сираков ще се принуди да свика общо заседание на акционерите. Искане за такова внесе вторият по величина акционер в клуба - фенското съдружие Тръст " Синя България " (притежател на 10% от акциите). Привържениците пристъпиха към тази последна мярка, с цел да добият изясненост за протичащото се в клуба, в това число и по договарянията с Джоузеф Диксън. В намерено писмо почитателите също по този начин предявиха искания да вземат участие във взимането на значимите решения за бъдещето на клуба, в това число и възможна промяна на собствеността. От Тръст " Синя България " към този момент показаха подозрения по отношение на сериозността на офертата на Диксън.

Ето и цялостният текст на откритото писмо, публикувано от тръста:

 

" УС на Тръст " Синя България " желае да осведоми синята общност, че на съображение член 223, алинея 1 от Търговския закон, като собственик на повече от 5% от записания капитал на сдружението, публично внесохме в деловодството на ПФК " Левски " АД искане за привикване на Общо заседание на акционерите (ОСА).
Предвиденият дневен ред включва отчет за активността на Управителния съвет на Дружеството и постигнатите резултати за миналата година, показване на направената план-програма за развиване на Дружеството, избор на нов Надзорен съвет, както и освобождение от отговорност на настоящия. Също по този начин, още веднъж включваме предлагането си за промени в Устава на Дружеството, които да подсигуряват неприкосновеността на клубните знаци на " Левски " , което беше отхвърлено от мажоритарния акционер на предното Общо заседание.
С това си деяние, Тръст " Синя България " желае да изкаже дълбоката си угриженост за протичащото се в обичания ни клуб, само че освен. От основаването си, нашата организация е работила само и единствено за добруването на " Левски ". Водени от това предпочитание, ние нееднократно сме влизали в борба с всички досегашни притежатели. Същевременно, в годините доказахме опциите си за съответни дейности в интерес на клуба, взаимно както с управленията на ПФК " Левски ", по този начин и с целокупната левскарска общественост.
Изхождайки от гореизложеното, поради сериозната историческа обстановка, в която се намира " Левски " и спазвайки разбирането ни за следване на институционален метод, ние считаме, че най-подходящият, законен и влиятелен конгрес за взимане на общи решения за бъдещето на Клуба ни е точно Общото заседание на акционерите . В допълнение желаеме да прибавим, че на 17.07.2021г. ще е минала тъкмо една година от предното такова.
Очакваме от управлението на ПФК " Левски " да свика ОСА в най-кратък период. "

 

Заради периодите, планувани от закона, за известяване за сходно акционерно събитие, Общо заседание може да има най-рано в края на юли, когато към този момент сезон 2021/22 ще е почнал.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР