Собственикът на Левски Наско Сираков призна, че работи и по

...
Собственикът на Левски Наско Сираков призна, че работи и по
Коментари Харесай

Сираков: Имам план Б за "Левски" - затягане на колана

Собственикът на " Левски " Наско Сираков призна, че работи и по вид, при който договорката по прехвърлянето на акциите към Джоузеф Диксън няма да се състои. Алтернативата обаче ще е обвързвана с още по-голямо стесняване на бюджета. Сираков разгласи това преди началото на лятната подготовка на " сините ". В унисон с неяснотата към клуба, тренировката се състоя с половин тим (в нея се включиха единствено 12 играчи) и без ментор (тя предстоящо бе водена от досегашния асистент Живко Миланов).

" Имаме проект Б. При всички положения той се свързва със стягане на коланите и ограничения . По никакъв метод няма да го причиня и на себе си да се стигна до обстановки да лъжем футболисти, хората от администрацията, треньорите в школата. В околните 10 дни ще имаме подписани един или два нови рекламни спонсорски контракти. Те обаче няма да бъдат като проект А. Преди 20 дни получихме лиценз, тъй че нямаме проблем, от мониторинг не се притестяваме.  " Левски " е най-изрядният клуб писмено ", съобщи Сираков.

Президентът на клуба изясни и до какъв стадий е договорката с Диксън:  " До края на тази седмица ще имаме повече изясненост. Изпратен ми бе документ от финансова институция, американска, за вложения за над 150 милиона $. Като всички в тази страна и аз съм Тома Неверни. Даден е документът за инспекция. Надявам се до 2-3 дни да има повече изясненост по въпроса. До сряда ще имаме 100%. Американска банкова институция не дава такива документи под път и над път, това ми дава вяра. Той (б.ред. - Диксън) е единственият човек, който е показал интерес към акциите на тима. Тези пари, които ще дойдат в началото ще ни оказват помощ да почистим огромна част от старите отговорности, да стартираме сезона и да създадем селекция. По-важното е капиталовите условия, които съм сложил за клуба и за първия тим да бъдат признати и да бъдат заложени в контракта. Дали ще бъде подписан е различен въпрос . Надявам се да имаме изясненост в идващите дни ".

Веднага се набива на очи разминаването сред обявените от Сираков гаранции за 150 млн. $ и обещаните от Диксън 250 млн. Има и друго разминаване - по версията за отсъствието на Сираков от конференцията в четвъртък, на която Диксън за пръв път застана пред медиите. Тогава англичанинът съобщи, че Сираков самичък е поискал да отсъства, защото вниманието щяло да бъде ориентирано единствено към Диксън. " Ако и аз бях на конференцията, тя щеше да продължи 2 часа. Оставих ви го да го разкъсате като чакали " , пошегува се през днешния ден президентът на " Левски ".

Станимир Стоилов продължава да е главен вид за идващ треньор на тима. " Срещал съм се Мъри няколко пъти. Станимир Стоилов е подготвен да се завърне в " Левски ", в случай че се случат нещата и се подпише този контракт. Най-нормалното нещо е да желае да има явен небосвод пред тима. Не съм изгубил вяра, че ще се случат. Ако това стане имаме подготвеност за селекция и за треньор ", разяснява Сираков.

 

РАЗБЯГВАНЕТО НА ИГРАЧИ ПРОДЪЛЖАВА

И до момента в който трае това очакване, следващ футболист напусна " Левски ". Защитникът Живко Атанасов е уведомил клуба, че приключва контракта си (б.ред. - очевидно поради неполучени заплати). Той е третият български футболист, който напуща в последните дни след Матео Стаматов и Илия Юруков. Преди тях напуснаха и чужденците Ребин Сулака, Тома Даске, Насиру Мохамед, Фейсал Рерас и Драган Михайлович.

 

ТЪЖЕН СТАРТ НА ПОДГОТОВКАТА

На фона на този отлив на футболисти и цялостната неизясненост по селекцията, " Левски "  започна лятната си подготовка с окастрен състав. Сред тях бяха двама чужденци - вратарят Звонимир Микулич и нападателят Билал Бари. Почти всички от останалите играчи бяха с изтекли контракти. В заниманието се включиха близнаците Радослав и Борислав Цоневи, Илия Димитров, Здравко Димитров, Ивайло Найденов, Стивън Петков, Симеон Славчев, Георги Александров и Пламен Андреев. Присъстваха още Мартин Петков, който има контузия и бе във фитнеса, както и възстановяващият се от контузия Андриан Краев, който изгледа заниманието. Направи усещане, че в тренировката се включи и Валери Божинов , за който се очакваше, че ще спре с футбола. " Божинов е решил да продължава с кариерата си, и поради отношението към клуба предходната година, лоялността му, му е разрешено да започва подготовка с тима ", изясни Сираков.

 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР