Собственикът на Левски Наско Сираков направи първото си изказване след

...
Собственикът на Левски Наско Сираков направи първото си изказване след
Коментари Харесай

Сираков: До 1 година "Левски" ще стъпи на крака

Собственикът на " Левски " Наско Сираков направи първото си изявление след неуспеха на договарянията с кандидат-купувача на клуба Джоузеф Диксън. Пред " Дарик радио " президентът на " сините " изрази оптимизъм, че обстановката в клуба ще се възстановява, с помощта на помощта на букмейкъра " Палмс бет ", разгласи също по този начин, че стартира договаряния за нови контракти с няколко съществени футболисти. Сираков също по този начин разкритикува остро досегашния капитан на тима Николай Михайлов и не подсигурява, че Живко Миланов ще остане треньор на тима, макар че сега младият експерт се съгласи да приготвя играчите в най-трудния интервал, който претърпява " Левски ".

Ето и акценти от изявлението на Сираков

 

Надеждата " Палмс Бет "

В малко изказване от букмейкърската компания от през днешния ден бе обявено, че са почнали договаряния с " Левски "  за разширение на партньорството в дълготраен проект. Обсъжда се и генерално спонсорство от страна на " Палмс бет ". " Не се водят диалози за придобиване на акции на " Левски " и не се планува да се водят такива на този стадий ", разяснява изпълнителният шеф на " Палмс бет "  Лъчезар Петров.

" Сега пристъпваме към разширение на връзките ни. На базата на диалозите ни, още в понеделник ще извикам братя Цоневи (б.ред. - Радослав и Борислав), (б.ред. - Андриан) Краев и Драган Михайлович, и ще продължим договорите им... Надявам се, че малко по-малко ще стартираме да излизаме от този въртоп, в който е " Левски " в послединте години. Сътрудничеството ни с " Палмс Бет "  ще бъде на много равнища, освен финансово, само че ще бъде извънредно преференциално за клуба. Аз съм им го предложил на " Палмс Бет "  да вземат акции, само че в този момент зависи от тях. На база на новите договаряния мога да подсигурявам, че " Левски " освен ще стартира това състезание, само че и ще го приключи. Постепенно ще стъпим на крайници. В оптимистичен проект - за 4-5 месеца, в реален - до 1 година. Дълговете ни към този момент са доста по-малко, в сравнение с през предходната година и ние доста по-спокойно гледаме в бъдещето ", разяснява Сираков.

 

Без повече дарения от почитатели

Собственикът на " Левски " съобщи, че ще спре апелите към последователите да оказват помощ на клуба да оцелее с персонални дарения. Той съобщи, че главният му зов в този момент ще бъде почитателите да оказват помощ като закупуват абонаментни и членски карти, както и продукти. В един миг е допустимо да се открие дарителска сметка, в която да се намират средства за построяването на козирката на бранш А на ст. " Георги Аспарухов ". " За клуб като " Левски " е невероятно да продължи да се устоя от дарения. Но дано почитателите закупят абонаментни карти. От триумфа на акцията зависи с какъв тим ще играем през сезона ", акцентира Сираков.

 

Зимната селекция

Сираков се отбрани и от рецензиите, че " Левски " е сбъркал доста като е привлякъл толкоз доста чужденци през зимната пауза: " Ако не бяхме създали тази селекция, щяхме да имаме проблем с оцеляването. Ако някой си мисли, че са изхарчени милиони за тези футболисти, грубо се лъже. Ако извадя през последните 10 години какви комисионни са плащани, на хората ще им настръхнат косите. Имаше комисион за един състезател в размер на над 600 000 евро. Павел Колев се е борил като лъв да понижи тази сума на половина. С множеството играчи не сбъркахме, като единствено с левия бек сбъркахме (б.ред. - Фейсал Рерас). Повечето от останалите играчи помогнаха на " Левски " да диша по-спокойно напролет ".

 

Грешката с Хубчев

Президентът на клуба обаче призна, че е сбъркал с метода, по който е освободил Петър Хубчев (б.ред. - който още чака 1 млн. лева компенсация заедно с екипа си). " Наско Сираков не е непогрешим. Сигурно сбърках, че преждевременно освободих Петър Хубчев и неговият екип. Но не одобрявам отношението и на предходното треньорско управление към клуба. Приемам го персонално към мен. Не би трябвало да не помнят, че множеството от тях дължат съвсем всичко на това, че са играли за " Левски ", акцентира Сираков.

 

Станимир Стоилов или Живко Миланов

Сираков не скри, че има огромно предпочитание Станимир Стоилов да се завърне като треньор. В същото време той не подсигурява по никакъв метод на сегашния ментор Живко Миланов, че може да остане, даже и като помощник. " Живко Миланов остава към този момент отпред на " Левски ". С Мъри сме говорили няколко пъти последните два месеца. Нищо не го стопира. Даже се бяхме разбрали за всичко, за условия, за селекция, в случай че се беше случило това с Джоузеф Диксън. Нещо, което го вълнува (б.ред. - Стоилов) и е вярно, е да има финансова рамка и да не се случи това, което се случи тази есен футболистите да играят без да получат нито стотинка. Живко сподели освен геройство, само че и качества. Но той, като всеки млад треньор, има и много какво да учи. Ако " Левски " може да вземе Мъри Стоилов, аз ще съм първият, който ще го предложения и ще се разберем за нула време. Ако гледаме хипотетично да гледаме на нещата, най-нормалното нещо е, в случай че Мъри пристигна треньор, той да си направи щаба ", изясни собственикът на " Левски ".

 

Николай Михайлов

Доскорошният капитан на " Левски " Николай Михайлов, който преди дни съобщи, че клуба не го чака нищо хубаво с това управление, получи тежки упреци от Сираков. " Много бързо се не помнят някои неща. Точно преди 17 години аз и Мъри Стоилов взехме решение да вземем Ники Михайлов преди да навърши 16 години, когато в тима имахме Димитър Иванков и Георги Петков. На идната година, когато продадохме Митко Иванков, а Георги Петков беше контузен и цяла България ни беше на главата, че би трябвало да вземем вратар, ние казахме, че имаме Ники Михайлов и той се оправи добре. Миналата година година Ники Михайлов беше на футболните гробища . Той не беше броен за жив от предишното треньорско управление, беше 127 кг и тренираше единствено за здраве. Но пази цяла есен. Най-малките килограми, до които доближи бяха 107 или 108. Декември беше предизвестен и от мен и от Славиша, че ще вземем вратар, само че би трябвало да смъкна под 100 кг, с цел да се борят на равни начела. Безспорно Ники Михайлов е най-хубавият вратар сега. Но не може след мача с ЦСКА на 15 декември на другия ден да си 115 кг. Ако беше посочил желанието, което има Валери Божинов да се бори, да се върне в някакво обикновено физическо положение, той нямаше да има проблем и в този момент щеше да е вратар на " Левски ", съобщи Наско Сираков.

 

Бъдещето на Валери Божинов

Самият Валери Божинов не получи доста окуражителни думи от Сираков за бъдещето си в първия тим. " Божинов си ми е на сърце. Фантастично момче. Безкрайно обича " Левски ". Безкрайно му и благодаря за работата му в съблекалнята. Но би трябвало да си даде сметка до каква степен са му опциите сега. Той може да бъде полозен на " Левски ", само че на друга позиция ".

 

Преговорите с Джоузеф Диксън

" Аз 6 месеца повеждам диалози с него и, когато бяхме на финала, не одобрявам, откакто сме изпратили контракт с числа, които са обсъждани с него с нанесените забележки и корекции от него, да стартираме да си приказваме през медиите. Това е несериозно, не се прави по този начин. Единственото, което съм желал, е " Левски " да е оптимално предпазен. В медиите можеше да се разяснява, когато всичко е приключено. Това е негово право да приказва, само че аз го одобрявам като извиване на ръцете и взех решение да прекъсна договарянията с него. Стремял съм се и на моите юристи им споделих, и на него го споделих, че единственото, което желаеме, е " Левски " да е оптимално предпазен. Нямахме финансови разногласия. Може би се е тормозил от изискването, че  в случай че не извършва капиталовия проект през първата година, да можем да го съдим като физическо лице.  На мен ми беше приветлив Джоузеф и не мога да го нарека лъжец никога. За мен на този стадий казусът е завършен . Ако Джоузеф промени мениенето си, може да ми звънне ".

 

 

 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР