Собственикът на кучето, което разкъса дете в хасковското село Въгларово,

...
Собственикът на кучето, което разкъса дете в хасковското село Въгларово,
Коментари Харесай

6000 лв. гаранция за собственика на кучето, което нахапа жестоко дете в Хасковско

Собственикът на кучето, което раздра дете в хасковското село Въгларово, излиза от ареста против 6000 лева гаранция. Това реши Районният съд в Хасково. Сумата би трябвало да бъде импортирана в 7-дневен период.

Анастас Караиванов бе арестуван в петък. Прокуратурата изиска непрекъснат арест за него. Той е упрекнат, че не е положил нужните грижи за кучетата си, в следствие от което на 10-годишното дете е породена тежка контузия.

Момчето е в пловдивска болница в тежко положение. То пострада съществено във вторник, когато куче от породата Английски вълкодав се отскубна и го атакува. Момчето е било с баба си и друго дете.

" Единственото, което желая, е детето да се оправи. Само за това се апелирам, ще оказа помощ с всичко, което е належащо. Не се усещам добре, не съм желал това да стане. Махам кучетата, правя подарък ги. ", сподели Анастас Караиванов в съда.

Той сподели, че има 6 кучета, които отглежда, с цел да му пазят стопанството, което било ограбвано.

Наложената през днешния ден мярка „ Парична гаранция “ може да се апелира в Хасковския областен съд.

В селото още в сряда потегли подписка с гледище животните, които след серия тъжби бяха постоянно регистрирани, да бъдат отстранени. Хората се опасяват от кучетата и не се движат в региона на стопанството на Караиванов.

Текст: Цанка Семерджиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР