Собственикът на голяма фирма за производство на млечни продукти е

...
Собственикът на голяма фирма за производство на млечни продукти е
Коментари Харесай

Арестуван е собственик на голяма компания за млечни изделия

Собственикът на огромна компания за произвеждане на млечни артикули е задържан за данъчни измами в размер на минимум 900 000 лв.. По неофициална информация от проверяващите задържаният е притежателят на компания " Елена " Стефан Василев.

От профилираната прокуратура оповестиха, че е поискано налагането на запор върху сметките на задържания.

" Този производител в последните две години и половина е осъществил търговски оборот за над 50 милиона лв., а е платил данъчни отговорности в размер на 47 000 лв. ", разгласи представителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева.

Обвинението има данни, че налозите са укрити от проведена незаконна група, която е била ръководена от Стефан Василев. Групата е основала голям брой " кухи " компании, посредством които е укриван налог добавена стойност (ДДС).

Освен Василев, за присъединяване в групата са упрекнати още двама души, като единият е на независимост против 50 хиляди лв. гаранция. Акцията се е провела на територията на Русе, Търговище, Велико Търново, Пазарджик.

Претърсени са 21 парцела, като 14 от тях са счетоводни къщи. Разследващите настояват, че при претърсването на къща в столичния кв. " Бистрица " са били откритите схемите, които ще им оказват помощ да потвърдят закононарушенията в съда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР