Собственикът на "Аурубис България" - германската Aurubis, получи официално разрешение

...
Собственикът на "Аурубис България" - германската Aurubis, получи официално разрешение
Коментари Харесай

Собственикът на втората по големина компания у нас със стратегическа сделка за милиони

Собственикът на "Аурубис България " - немската Aurubis, получи публично позволение за придобиването на белгийски водач в металопреработката против 380 милиона евро. Дружеството е получило "да " от антимонополните органи на Европейския съюз (ЕС) за договорката с Metallo Group, излиза наяве от известие на групата.

Aurubis разгласи, че ще придобие белгийската компания през лятото на 2019 година, а след последното позволение договорката би трябвало да бъде завършена до края на май месец.

Metallo Group е профилирана в преработване и пречистване на метали, като все още неин мажоритарен притежател еинвестиционната компания TowerBrook Capital Partners. Дружество има фабрики в Белгия и Испания, като за нея работят 540 души.

"Това е основен миг в използването на нашата мултиметална тактика ", показва Роланд Харингс, който е ръководител на изпълнителния съвет на немската група.

"Рециклирането е от решаващо значение за устойчивото развиване и е прелъстителен световен пазар за напредък. Ноу-хау и софтуерните процеси на Metallo допълват експертизата на Aurubis. Със своя бизнес модел за "нулев боклук " двете компании подсигуряват, че всички входящи материали се преработват в артикули ", добавя той.

Aurubis e водеща интернационална група за произвеждане на метали и най-големия преработвател на мед в света. В България тя оперира посредством дъщерното си сдружение "Аурубис България ", което има два медодобивния завода в страната - в Пирдоп и Златица. Компанията е втората по величина у нас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР