Собственикът на 90 процента от магазините на шведския мебелен гигант

...
Собственикът на 90 процента от магазините на шведския мебелен гигант
Коментари Харесай

ИКЕА влага 3 млрд. евро за онлайн трансформация

Собственикът на 90 % от магазините на шведския мебелен колос ИКЕА (IKEA), " Ингка груп " (Ingka Group), ще похарчи 3 милиарда евро (3.2 милиарда долара) до 2023 година, огромна част от които за промени в търговски обекти отвън града, с цел да ги трансформира в дистрибуторски центрове за онлайн търговия.

Директорът по продажбите на дребно Толга Йончю съобщи пред Ройтерс, че средствата ще бъдат отпуснати за нови и към този момент съществуващи магазини, във всички региони по света, само че към една трета ще бъдат ориентирани към Лондон, който ще бъде един тип " изпитателен стенд " за новите формати на комерсиалните обекти и новите логистични съоръжения.

" Голяма част от парите ще бъдат вложени в съществуващи магазини, защото задачата е да се трансформират и предефинират площите ", уточни Йончю.

През последните години " Ингка " се приспособява към подема при онлайн продажбите, създавайки по-малки магазини, преработвайки уеб страницата си и пускайки ново приложение, както и цифрови услуги, измежду които принадлежности за отдалечено планиране.

Експедицията на онлайн поръчки от хранилища отвън градовете ще разреши доставките да бъдат по-бързи и по-евтини, с по-малко въглеродни излъчвания, в сравнение с при изпращането им от няколкото логистични центрове, посочи шефът по продажбите на дребно.

По време на пандемията ИКЕА регистрира рекордно търсене на мебели на ниски цени, защото хората прекарваха повече време у дома.

През последните три финансови години ИКЕА е вложила към 2.1 милиарда евро в нови и съществуващи магазини на своите 32 пазара. Последните разноски ще бъдат ориентирани към обичайни нови магазини с колцентрове в Румъния, Китай и Индия, както и към нови магазини в градовете и студиа за разработване на самостоятелни планове в Канада, Дания, Италия, Индия, Съединени американски щати и други страни.

В изявлението за Ройтерс Толга Йончю сподели също по този начин, че " Ингка " е траял с три месеца, до август, интервала, през който ще заплаща заплати на към 12 000 чиновници в Русия, като е допустимо заплащането да продължи и по-късно.

В началото на март ИКЕА разгласи, че краткотрайно ще затвори магазините си и ще спре доставките в Русия поради проблемите със снабдяването и сложните търговски условия поради съветската инвазия в Украйна. Тогава групата посочи, че личният състав ѝ ще получава заплати в рубли минимум до май.

ИКЕА работи посредством франчайзинг система, в която главен франчайзополучател е " Ингка ", отговаряща също по този начин за снабдяването и за 2500 чиновници в три завода в Русия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР