Собственикът Лорънс Строл постави конкретна цел на своя тим Астън

...
Собственикът Лорънс Строл постави конкретна цел на своя тим Астън
Коментари Харесай

Ново име, нова цел: "Астън Мартин" иска титлата в F1

Собственикът Лорънс Строл сложи съответна цел на своя отбор " Астън Мартин " - международната купа във Формула 1. Канадският милиардер прекръсти тима на " Рейсинг Пойнт ", давайки му името на историческата английска марка коли. А също по този начин притегли в тима 4-кратния международен първенец Себастиан Фетел за сезон 2021.

" Както и в другите бизнеси, които владея, и тук моята цел е да спечелвам ", обобщава 61-годишният Строл, натрупал благосъстоянието си в стилната промишленост. А по какъв начин се стигна до позицията му на необут в F1, за чийто тим кара синът му Ланс Строл и който се цели толкоз високо зад имиджа на един от водещите марки?

 

Световната купа като цел

Лорънс Строл закупи " Рейсинг Пойнт " през 2018 година, откакто тимът беше разгласен в неплатежоспособност с предходната си идентичност " Форс Индия ", и реши да го преименува на " Астън Мартин " предишния януари, когато закупи 25% от английската компания и стана неин президент. За финален път " Астън Мартин " се е състезавал във Формула 1 през 1960 година

През 2020 година отборът приключи четвърти в класирането при конструкторите, като завоюва първото си съревнование с помощта на Серхио Перес, триумфирал за " Гран при " на Бахрейн на пистата " Сахир ". Мексиканецът обаче не бе арестуван за 2021 година и мина в " Ред Бул ".

Според Строл комбинацията от неговата инвестиция в тима, привличането на по-голям екип, реорганизацията на бизнеса, прелюдия таван на бюджетите в F1 от тази година и новите механически условия от 2022 година прави международната купа " доста реалистична цел " в близко бъдеще.

" Формула 1 е развой, който лишава години, с цел да успееш. Не става за една нощ, само че никой бизнес не се построява за една нощ - споделя Строл. - И тук е същото. Искам да продължим от там, където приключихме предходната година, само че да сме по-силни. Имахме няколко подиума, спечелихме победа. Иска ми се този сезон да имаме още няколко подиума и още една или две победи. Стъпка по стъпка да се борим за нови и нови победи. "

Строл разкрива, че новият механически сътрудник и основен спонсор - американският компютърен колос " Когнизънт ", е оборудвал новопостроената фабрика в базата в Силвърстоун с най-модерната технология в областта на изкуствения разсъдък и разбора на данни. И прецизира, че връзката е " цифрово трансформирана ", което е " напълно нов свят " за отбора.

Босът прибавя, че е изискал от спортния началник Отмар Сцафнауер и техническия шеф Андрю Грийн да създадат оценка допустимо ли е тимът да стане международен първенец, в случай че продължи политиката си с изключение на мотора да закупува също своята скоростна кутия и елементи от окачването от " Мерцедес ".

" Казах им: " Идват новите правила от 2022 година Ние сме тук да печелим. Аз по тази причина съм тук, всички сме тук по тази причина. Но аз имам опция да осигуря ресурса, от който се нуждаем. Трябва ли да променим нещо значително, с цел да станем международни първенци? ". Тогава Анди ми отвърна: " Първосигналният ми отговор е, че персонално аз не бих трансформирал доста ", споделя Строл.

Според него основната разлика за представянето ще остане аеродинамиката. Също по този начин счита, че рестриктивните мерки на харчовете  " ще бъдат в наша изгода ", тъй като, за разлика от огромните тимове като " Мерцедес ", " Ред Бул " и " Ферари ", " Астън Мартин " не би трябвало да орязва бюджета си.

 

Увереност във Фетел

Себастиан Фетел се причислява към " Астън Мартин " след разочароваща последна година във " Ферари ". В нея опитният немец беше непрекъснато засенчван от съотборника си Шарл Льоклер и все по този начин допускаше неточности, които очернят представянето му още от 2017 година насам.

Но Строл е уверен, че 33-годишният Фетел, който " Ферари " уведоми, че няма да възобнови контракта му още преди сезон 2020 да е почнал, може да си върне най-хубавата форма в своя " нов дом ".

" Себастиан имаше доста провокационен минал сезон - показва канадецът. - Всеки би бил в такова състояние, в случай че разбере, че губи работата си още при започване на годината. Психически това е доста натоварващо, а всеки знае какъв брой психическа резистентност е нужна на водачите във Формула 1. Той намираше колата си за несъответствуваща на стила му. Виждали сме това и в последната му година в " Ред Бул " (б.р. - през 2014 г.). Но той е четирикратен първенец. Не мисля, че за една година е не запомнил по какъв начин се кара. Той има работна нравственос, несравнима с ничия друга в бокса, във връзка с влаганите старания. Един от методите да станем международни първенци е да накарам моите момчета да работят като международни първенци. И няма нищо по-полезно от това да имаме четирикратен първенец в отбора. Той ще поведе тима в посоката, в която желаеме да се движим. Не съм обезпокоен. Познавам добре Себастиан и имам 100% убеденост и религия, че той ще свърши фантастична работа при нас. Той е по-мотивиран от всеки път. "

 

Вяра в Ланс като предстоящ международен първенец

Лорънс Строл твърди, че ходовете по придобиване на " Рейсинг Пойнт " и вдишване на ръководството в " Астън Мартин " са две самостоятелни бизнес решения. Сега, откакто ги управлява, той споделя, че " двете дружно основават магия ", и прибавя: " Най-добрият метод да позиционираш " Астън Мартин " на пазара е, като имаш личен тим във Формула 1. Тогава картинката става напълно ясна. "

Строл-старши има вяра, че " Астън Мартин " може да трансформира сина му Ланс в международен първенец, тъй като Младши " към този момент е потвърдил гения и опциите си ".

" Представянето на Ланс на пистата през предходната година беше изключително впечатляващо за един 21-годишен водач. Особено като се вземе поради неговият полпозишън в Турция, където всички знаехме, че на мокрото трасе всичко зависи повече от водача, в сравнение с от колата. Той беше отпред в надпреварата 30 обиколки, преди част от предното крило да се счупи. Имаше два подиума и малко неприятен шанс - на " Муджело " спука гума, което му коства нов подиум - напомня бащата. - На 21 той свърши блестяща работа, невероятна работа. Като всеки татко му поисквам да реализира допустимо най-хубавото, стига това да го прави благополучен. Само това има значение. Миналата година направихме добра кола. Тази година ще имаме в допълнение равнище на неспокойствие и мотивация поради " Астън Мартин ". Привлякохме още хора, имаме нова фабрика. Всичко е вълнуващо. А с представянето си предишния сезон Ланс показва, че може да е доста добър. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР