Собственик на магазин във Варна бе признат за виновен по

...
Собственик на магазин във Варна бе признат за виновен по
Коментари Харесай

Унищожават стоки менте, иззети от магазин и склад във Варна

Собственик на магазин във Варна бе приет за отговорен по повдигнатото му обвиняване за осъществено закононарушение срещу интелектуалната благосъстоятелност, оповестиха от Районния съд за Moreto.net.

С присъда, на подсъдимия беше наложено наказване от 3 месеца отнемане от независимост, както и санкция в размер на 1000 лв.. Съдът отсрочи изтърпяването на наложеното наказване отнемане от независимост за изпитателен период от три години.

На 4 август 2016 година, при осъществена инспекция в магазин в необятния център на Варна и склад, стопанисвани от компания на подсъдимия, се открива предложение за продажба и потребление в комерсиалната активност на разнообразни артикули – джапанки, шапки, очила, колани, чанти и портмонета, шалове, калъфи за телефон, плейъри доста други продукти, носещи знаци със запазените марки на общо 28 международно известни задгранични търговски сдружения, без единодушието на притежателите на изключителните права.

Стоките били с неприятно качество на направа и без съответните стикери за сигурност. Според назначената съдебно-маркова експертиза знаците, сложени върху откритите в магазина артикули, са сходни със предпазените регистрирани търговски марки, което може да провокира комплициране у потребителите и предпоставки за незаслужено облагодетелстване на търговеца от известността на истинските марки.

На над 5 милиона лв. възлиза общата стойност на инкриминираните артикули, представляващи регистрирани търговски марки в Патентното ни ведомство и по реда на Мадридската конвенция за интернационална регистрация на марките. Подсъдимият в качеството си на шеф на комерсиално сдружение е правил продажба на артикули от предпазени марки за осъществяване на икономическа изгода, не по планувания в закона за марките и географските означения ред.

Подсъдимият мъж е неосъждан. Той би трябвало още да заплати сторени по делото разходи за към 5000 лв.. Веществените доказателства – другите артикули, предмет на закононарушението, се лишават в интерес на страната, като след влизане на правосъдния акт в законна мощ следва да бъдат унищожени. Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР