Собственик на жилище в Ню Джърси е изправен пред умопомрачителна глоба, след като се твърди, че е отсякъл дърветата на съседа: „Глобата за дърво е 1000 долара“

...
Собственик на жилище в Кинелон, Ню Джърси, е на път
Коментари Харесай

Собственик на жилище в Кинелон, Ню Джърси, е на път да разбере какво се случва, когато отсечете съседско дърво дървета.

Законът за дърветата е обект на интерес в онлайн общности като r/legaladvice, до такава степен, че има дори често споделян комикс за ентусиазирания отговор на subreddit. Потенциалните наказания в тези случаи могат да ги направят много задоволителни за четене.

Потребителят на Twitter Сам Гликман (@SamAsIAm) наскоро влезе в платформата, за да сподели по-късно история, предадена от горския лесничей, участващ в случая идентифициран като Джон Линсън от Northjersey.com.

Както обясни Гликман, предполагаемият виновник, също идентифициран от местния издател като Грант Хабер, „отряза 32 големи възрастни дървета в имота на своя съсед в Ню Джърси за да видите по-добре Ню Йорк. Той нае човек, който нае друг човек.“

За съжаление на Хабер – но за щастие на останалата част от САЩ – повечето щати имат закони срещу изсичането на дървета на друг човек, тъй като те са толкова трудни за замяна, така че ценен и толкова важен за пречистване на въздуха ни. Понякога законите, които ги защитават, могат да бъдат доста порочни.

„Глобата за дърво е 1000 долара, така че човекът вероятно е смятал, че просто ще плати глоба от 32 000 долара“, каза Гликман. „Но дърводелецът написа нарушения и на трите страни, общо 96, и има разпоредба, изискваща повторно засаждане на подобни дървета „със същия размер“.“

С други думи, виновникът и хората нает да изпълни задачата може да бъде държан правно отговорен за подмяната на дърветата, които са премахнали - не просто засаждане на нови фиданки, но действително транспортиране на напълно израснали дървета до парцела на жертвата и гарантиране, че те оцеляват след трансплантация.

Оттогава дърветата са толкова големи и толкова трудни за преместване, без да ги нараните, процесът идва със солидна цена. Според Гликман жертвата се е свързала с единствената компания, желаеща да свърши работата.

„Те трябва да построят път, да премахнат отломките, да засадят големи дървета и да ги поливат в продължение на две години, “, каза Гликман. „Той цитира 1,5 милиона долара. А допълнителните глоби са общо 400 000 долара. Ако е вярно, това ще увеличи общата цена за изсичането на 32 възрастни дървета до почти 2 милиона долара.

Предварително изслушване в Общинския съд на Кинелон се проведе на 27 юни за Zoom, каза Гликман.

„Zoom беше претоварен“, обясни той, добавяйки, че някои зрители бяха „помолени да напуснат, за да може прокурорът да влезе“.

Сесията беше пренасрочена за 18 юли, след като адвокатът на Хабер поиска допълнителни време за преглед на информацията, свързана със случая.

Когато се свърза с Northjersey.com, Линсън не коментира оценката на цената в социалните медии за подмяна на дърветата, освен да каже, че е „леко преувеличена“.

„Мога да заявя само, че 32 дървета са били премахнати без разрешение“, каза той пред изданието.

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за лесни съвети за спестяване на повече, хвърлете по-малко и помогнете на себе си като същевременно помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР