Собственичката на каракала, който стресна пловдивчани, разказа пред Нова телевизия

...
Собственичката на каракала, който стресна пловдивчани, разказа пред Нова телевизия
Коментари Харесай

Собственичката на каракала: Страх го е от котки. През първата година е по-труден за гледане от бебе

Собственичката на каракала, който стресна пловдивчани, описа пред " Нова телевизия " детайлности за животното си.

Тя призна, че има безусловно всички разрешителни, с цел да го има. Както е известно, съгласно някои природозащитници, регистрирането на сходно животно, което е от рода на дивите котки, е неразрешено у нас.  " От един разплодник в Чехия го взех. Отидох в министерството на околната среда и водите, особено попитах от какво тъкмо има потребност за регистрацията. Обясниха ми. Това са животни родени в разплодник, 5-6 генерации са домашни. Не е взето от прирорадата. Животинката има микрочип, вижда се къде е родена. Не знам кого и с какво е тормозило моето животно. Първата ми работа беше да го записвам по законовия ред. Пътуваме в чужбина, непрекъснато минаваме граници, той постоянно е с нас. Някъде ревизират чипа, има четци по границите ", описа дамата.



" Обожава стопанина си, разхождаме го с каишка на открито, самичък си носи каишката заран. Идва и сяда в колата, хубаво е надрал тапицерията. Той е един добър бебешок, даже е глупавичък - боязън го е от котки. Има две комплицирани интервенции, като дребен доста боледуваше, обгрижван е доста. На който желае да си вземе каракал, ще кажа, че първата годипа е по-трудно в сравнение с да гледаш бебе. Иначе обожава деца, и те го обожават ", разкри още тя.



По мотив това, че животното се появи по улиците на Пловдив, дамата описа: " Бях на посетители при брат ми. Каракалът самичък си отваря вратата, излязъъъл е, разходил се е 20 минути, наснимали са го хората, и се прибрал. Ние доста се притеснихме да не го блъсне кола ".

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР