Собствената екосистема от приложения ще заработи пълноценно през 2020 г.Оцеляването

...
Собствената екосистема от приложения ще заработи пълноценно през 2020 г.Оцеляването
Коментари Харесай

Huawei говори за оцеляване въпреки ръста от 18%

Собствената екосистема от приложения ще проработи пълноценно през 2020 година

Оцеляването ще бъде първият приоритет на Huawei през 2020 година, акцентира Ерик Ксу
(снимка: Huawei)

Работят ли глобите на Съединени американски щати против Huawei? П риходите на китайската компания през 2019 година нарастват , само че все пак управлението приказва за оцеляване през актуалната година.

Ерик Ксу, ръководител на борда на шефовете на Huawei, изпрати новогодишно известие до чиновниците на компанията, в което разкри доста забавни неща. Най-важното е, че приходите на Huawei през 2019 година доближават 122 милиарда $, което е с 18% повече по отношение на миналата година, отбелязва TechCrunch.

Излиза, че глобите, наложени от администрацията на Съединени американски щати – първо върху оборудването за 5G мрежи, а по-късно и върху смарт телефоните (макар и не непосредствено, а посредством възбрана на Гугъл да си партнира с Huawei), не работят.

До известна степен те в действителност не работят. Първо, след многочислени инспекции, 5G оборудването на Huawei беше утвърдено в Европа и второ – макар не толкоз положителната обстановка на пазара, общите продажби на смарт телефони Huawei доближиха 240 милиона единици. За съпоставяне, предходната година компанията продаде 206 милиона смарт телефона.

Но Huawei гледа на тези данни с внимателен оптимизъм – „ цифрите са по-ниски от първичните прогнози, само че бизнесът е постоянен и ние оставаме мощни при бедствия ”, споделят от компанията. Оцеляването ще бъде първият приоритет на Huawei през 2020 година, акцентира Ерик Ксу.
още по тематиката
Но с такива финансови индикатори една компания може да оцелее години, в случай че не и десетилетия. В допълнение, признатата по-рано стратегия за развиване на екосистемата Huawei Mobile Services (HMS), предопределена да размени Гугъл Mobile Services (GMS), може доста да усили продажбите на смарт телефони Huawei отвън Китай.

Компанията към този момент стартира обществени бета проби на HMS в Китай, единствено три месеца след формалния анонс на програмата. През идната година HMS ще проработи на смарт телефоните, които Huawei продава на външни пазари, което бе доказано от Ерик Сю.

Създаването и развиването на екосистемата HMS е причина за сполучливи продажби на смарт телефони в чужбина. „ През 2020 година би трябвало да изградим напълно екосистемата HMS, да подкрепим продажбата на смарт телефони в чужбина и да насърчим нововъведенията на сътрудниците за приложения ”, споделя мениджърът.

Предстои да разберем какъв брой сполучлив ще бъде този ход на Huawei. Ако екосистемата HMS бъде призната благосклонно от потребителите, компанията ще може да счупи настоящия си връх за продажби на смарт телефони, а дружно с това да усили и приходите си.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР