Сняг заваля и в редица европейски страни. Трима души загинаха

...
Сняг заваля и в редица европейски страни. Трима души загинаха
Коментари Харесай

Трима души загинаха при автобусна катастрофа в заснежена Сърбия

Сняг заваля и в редица европейски страни. Трима души починаха при автобусна злополука в заснежена Сърбия, където натрупа тук-там до 50 сантиметра. Затруднено е придвижването и в Румъния, Хърватия, Унгария. Вали и в Австрия и Швейцария.

Автобус с македонска регистрация се е подхлъзнал на пътя и се е преобърнал на автомагистрала в Южна Сърбия покрай град Лесковац. Съобщава се за три жертви и 32-ма ранени, в това число четирима в съществено положение. В Сърбия валя цяло денонощие, в столицата Белград снежната завивка е 20 сантиметра.

Побеля и половин Румъния. В 9 окръга в западните региони на страната е разгласен оранжев код, за други 17 е в действие жълт. Съобщава се за затворени пътища и произшествия.

Летищата работят при зимни условия. В Западна Румъния снежна завивка и паднали дървета блокираха тук-там железопътното придвижване. Очаква се снеговалежът да продължи.
 ​Ветрове, дъжд и сняг провокират проблеми с превоза в Гърция ​Ветрове, дъжд и сняг провокират проблеми с превоза в Гърция
За проблеми в крайбрежното мореплаване и фериботните връзки в Егейско море поради мощните ветрове оповестява организация АНА-МПА. Някои курсове са анулиран...

Мокри и хлъзгави са пътищата и в северозападните, източните и централните елементи на Хърватия. Заради зимните условия е неразрешено придвижването на камиони с ремаркета в планината Лика и по всички пътища от Истрия до Далмация и назад. Ограничения има тук-там и поради мощен вятър.

С сходни проблеми се оправя и Унгария. Сняг покри и доста региони на Австрия, в това число столицата Виена, а в планините означават същинското начало на ски-сезона.

Сняг вали и в Швейцария, зимното време провокира и там автобусна злополука с една жертва край Цюрих. Службите на летището в града подържат трафика в зимни условия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР