Снощната победа на ЦСКА-София с 1:0 над Арда във финала

...
Снощната победа на ЦСКА-София с 1:0 над Арда във финала
Коментари Харесай

Вече са ясни три от четирите ни участници в евротурнирите

Снощната победа на " ЦСКА-София " с 1:0 над " Арда " във финала за купата на България автоматизирано обясни още два от участниците ни в евротурнирите през сезон 2021/22. Това са носителят на трофея " ЦСКА-София " и " Локомотив " (Пд), който към този момент не може да бъде преместен от третото място (което би заел в неприятния случай, защото в този момент пловдивчани са втори). Тези два тима ще се включат във втори квалификационен кръг на новия шампионат на УЕФА - Лига на конференцията, който ще има своето първо издание точно през идващия сезон.

Така остава да се заеме и последната квота за български тим, който ще стартира от същата фаза на пресявките. Третият наш представител в шампионата ще стане явен на 30 май , когато е плейофът за въпросната квота. За този мач към този момент се класира " Арда ", който не може да бъде преместен от четвъртото място в първата шестица. Другият участник в мача може да стане явен още през днешния ден, в случай че " Черно море " победи " Царско село ". Така варненци ще си подсигуряват седмото място (и първо в група А на втората осмица), което дава право за присъединяване в плейофа за евротурнирите. Тимът на Илиан Илиев може да успее довечера и при тъждество, в случай че в същото време " Левски " не успее да победи " Ботев " (Пд). Загуба на " Черно море " тази вечер ще отложи развръзката за седмата позиция за неделя.

Първият ни участник в евротурнирите стана явен още на 4 май, когато " Лудогорец " победи с 3:1 " Берое " и си обезпечи предварително 10-ата поредна купа. Разградчани ще се пробват за трети път в историята си да пробият в групите на Шампионската лига (след сезони 2014/15 и 2016/17). " Лудогорец " ще бъде подложен при жребия за I квалификационен кръг и би трябвало да преодолее четири тима, с цел да влезе в групите. Ако загуби още в първата пресявка за ШЛ, " Лудогорец " ще отиде по право във II квалификационен кръг на Лига на конференцията. При загуба във втората пресявка за ШЛ, ще отиде в III квалификационен кръг на втория по мощ шампионат - Лига Европа (а при крах там отива на плейоф за Лига на конференцията). При загуба в третата пресявка на ШЛ, разградският клуб отива на плейоф за ЛЕ (ако и там загуби - влиза непосредствено в групите на Лига на конференцията). Ако пък " Лудогорец " успее да доближи до плейоф за ШЛ, само че го загуби, то ще се окаже непосредствено в групите на Лига Европа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР