СнощиПетрич излъчи най-добрите сред добрите си спортисти, завоювали престижни отличия

...
СнощиПетрич излъчи най-добрите сред добрите си спортисти, завоювали престижни отличия
Коментари Харесай

Очакване и вълнение – церемонията „Спортист на годината“ в община Петрич

СнощиПетрич излъчи най-хубавите измежду положителните си спортисти, завоювали влиятелни оценки на шампионати и шампионати през 2021 година. Пандемията и ограничаващите ограничения отложиха във времето церемонията, само че тази към този момент тя се състоя при подобаваща церемониалност.

С впечатляващи аудио-визуални резултати на огромен екран и наличието на десетки спортисти, треньори, общественици, другари на спорта беше обещано заслуженото внимание на достиженията в региона на спорта през миналата нелека година за спортните клубове. В три категории бяха отличени състезатели. Призът „ Спортист на годината – деца “ беше връчен на Иван-Ангел Янкулски от Семеен кодекс по бокс „ Беласица “, а негови подгласници станаха Илия Димов от Семеен кодекс по битка „ Беласица Цар Самуил “ и Андон Каратанчев от Семеен кодекс по лека атлетика “Звездите “.

В категория „ Спортист на годината – юноши и девойки “ преди всичко е първенецът по планинско колоездене Димитър Мазнейков – Дидо от Семеен кодекс „ Райдърс Юнайтед “, на второ място Марио Бойчев от Семеен кодекс по бокс „ Лъвовете “, на трето Никол Ангелова от Семеен кодекс по лека атлетика „ Звездите “.

В категория „ Спортист на годината – мъже и дами “ единомислещо първото място заслужи Евелина Николова - олимпийска медалистка от Токио. В същата категория на второ място е Стоян Ангушев от Семеен кодекс по бокс „ Лъвовете “, на трето място Лиляна Костова от клуб „ Чарни Сосновец “. Треньор на годината за община Петрич е Петър Касабов - треньор на Националния женски тим по битка. Отбор на годината стана Семеен кодекс по бокс „ Лъвовете “ с треньор Георги Караколев. Връчени бяха и осем специфични награди за 2021 година.

С тях бяха удостоени: Ненчо Назъров, Васил Танев, Силвия Аздреева, Димитър Алексов, Димитър Малев, Мирослав Гочев, Стойка Кръстева и Efbet. 62-ма състезатели от разнообразни спортни клубове в община Петрич получиха еднократни парични награди за спортни достижения през миналата година.

Чест за Петрич беше фактът, че церемонията „ Спортист на годината “ почете с наличието си олимпийската ни шампионка по бокс Стойка Кръстева, която означи, че на драго сърце е приела поканата да бъде в родния град на Евелина Николова в този церемониален миг.

Като формален посетител Петрич още веднъж посрещна сърцато и шампионката по лека атлетика Магдалена Христова. Кметът на общината Димитър Бръчков сподели в приветствените си думи, че Петрич постоянно се гордее със своите огромни имена в спорта и 2021 година не е изключение, а продължение на тази наклонност.

Той поздрави състезателите и треньорите за упоритата работа в пандемични условия, за съхранения дух, упоритост и дисциплинираност. Евелина Николова и Петър Касабов прочувствено споделиха, че премиите, връчвани им в родния Петрич, постоянно имат изключително стойност и сантимент.

В музикалната стратегия на церемонията довечера се включиха – ФФ „ Хераклея “, Клуб за съвременни танци и балет „ Кристал “ при НЧ „ Братя Миладинови - 1914 “, Танцов клуб „ Мания “ при ОДК и Крум Крумов от Водоснабдителна система „ Сгушена Звездица “.

Община Петрич благодари на всички, които бяха част от неповторимата атмосфера на церемонията „ Спортист на годината “!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР