Снощи,в предаването Лице в лице по БТВ Корнелия Нинова, каза

...
Снощи,в предаването Лице в лице по БТВ Корнелия Нинова, каза
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Гледам на политиката като на принципна работа – честна и чиста

Снощи,в предаването „ Лице в лице " по БТВ Корнелия Нинова, сподели че Ваня Григорова надали се нуждае от помощ. Тя разгласи, че има екип адвокати. Всеки обаче има право да апелира, съгласно мен това е верен ход.

„ Гледам на политиката като на кардинална работа - почтена и чиста. Ние сме се оповестили, че наша съществена цел е разграждане на модела ГЕРБ. Това беше при започване на акцията, по този начин бяхме до края ", съобщи тя.

„ Ако беше станала кмет, с какво лице тя щеше да излезе пред хората, в случай че този, против който се бори, я поддържа? Предупредих градското управление, че Борисов ще ги подведе и ще се отметне. И той се отметна след два дни. Колкото партии е прегърнал, толкоз е унищожил. Не ме послушаха и не се разграничиха. Смятам обаче, че тази праволинейност ни оказа помощ доста в страната ", акцентира тя.

На въпрос щеше ли да се радва, в случай че има кмет, подкрепят от ГЕРБ, Нинова съобщи: „ Григорова щеше да се изяснява цялостен живот за какво е определена с гласовете на ГЕРБ, както Мая Манолова за омбудсман преди време. Щяхме да се радваме два дни, а след това четири години? Той няма да ѝ даде поддръжка, в случай че не желае да вършат болшинство в Общински съвет. В политиката, когато си пореден и кардинален, най-сетне идват резултатите. "

Тя отхвърли да разяснява разтърсванията в Движение за права и свободи: „ Те да си решат. Не е наша работа да се месим. "

По мотив изказванието ѝ, че огромният губещ на тези избори е ГЕРБ, тя изясни: „ Предлагам да изведем политическите заключения малко от математиката. ГЕРБ са изгубили над 111 000 гласа. Изгубиха и доста градове. ПП-ДБ губят 302 000 гласа, макар че завоюваха огромни градове. „ Възраждане " губят 189 000 гласа. На фона на това Българска социалистическа партия покачва гласовете с над 50 000. Имали сме 57 кметове, в този момент имаме 72. това е обективното положение на нещата. Как да не кажеш, че Българска социалистическа партия бележи растеж, Българска социалистическа партия се връща? Втора политическа мощ сме в страната. "

„ Предателствата към гласоподаватели, към хора рано или късно се санкционират. ГЕРБ и Политическа партия губят толкоз гласове поради безпринципната си сглобка кардиналната позиция, неотстъпчивостта рано или късно се възнаграждава - резултатът на Българска социалистическа партия. Шумен, Силистра - това са герберски замъци, където обаче Българска социалистическа партия победи ", сподели още тя.

На въпрос съжалява ли, че е подкрепила връщането на хартиената бюлетина, откакто станаха ясни нарушаванията на миналите избори, Нинова съобщи: „ И едното, и другото гласоподаване имат плюсове и минуси. Не съжаляваме. Хората, които са направили тези нередности, би трябвало да си понесат отговорността. ДАНС не трябваше да вършат това 48 часа преди изборите, това беше провокация. Но огромните подозрения към машините стоят. "

Тя разгласи, че ще внесат подписи за нов избор на съмнение.

„ Не чака да се разглоби сглобката. Цялото това опълчване, което вършиха, е игра - и по време на акцията, и въобще. Гневен е сякаш на Промяната, само че най-после прикани да се гласоподава за Терзиев. Имат още ползи да наместват, пари да разпределят. Интересите ги събраха, те ще ги държат дружно ", разяснява още тя.

Нинова бе безапелационна, че няма да поддържат данъчните промени: „ По създание препоръчаното от Асен Василев е повдигане на налози, осигуровки. Това е злополука за зимата, която се задава. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР