Снощи, по време на извънредно положение и наложена социална изолация

...
Снощи, по време на извънредно положение и наложена социална изолация
Коментари Харесай

Ще заловите ли мерзавците под прикритие, които пребиха Слави?!

Снощи, по време на изключително състояние и наложена обществена изолираност в страната, незнайни маскирани мерзавци пребиха сътрудника Слави Ангелов, основен редактор на "168 часа ", дълготраен проверяващ публицист. Покушението против него е следващото нахлуване над публицист в най-новата ни история. Въпросът е - и този път ли няма да се откри, потвърди и накаже виновникът за това следващо нахлуване над сътрудник в най-новата ни история?

Познавам Слави от години, от времето, когато бяхме кореспонденти и публицистиката се правеше на терен, по улиците и махалите, измежду хората. Той постоянно е бил ослепителен и независим коментатор и анализатор, публицист, който не се опасява да изрази своето мнение, без значение от формалната политика на изданията, за които написа.

Вероятно по подигравка на ориста преди часове го нападнаха и пребиха "под прикритие ", скрити зад маските на анонимността в тъмната част на денонощието, години откакто той бе един от консултантите на известния тв сериал "Под прикритие " в качеството си на добър проверяващ крими публицист.

Много се написа и шуми за свободата на словото у нас, даже някои подвластни и несвободни неправителствени организации се пробват да я мерят посредством показатели, анкетирайки също толкоз подвластни представители на медии. Покушенията против публицисти обаче не престават към този момент 30-та година и няма кой знае какъв прогрес в това да се откриват нарушителите, нападали и осакатили сътрудници като Анна Заркова да вземем за пример. Припомням, че тя беше залята с киселина през 1998 година, а нападателят й сякаш бе хванат, но остана ненаказан, тъй като след това съдът одобри, че не той е причинител на злодеянието...

Издевателствата над публицисти продължиха и след злокобното закононарушение против Ани и шумните процеси тогава, защото тя бе началник на престъпния отдел на вестник "Труд ", който по това време беше със статут на институция - хората му имаха вяра, а тиражът му бе голям.
През 2011-та година Ева Жоли, някогашна съдийка, специалист по въпросите на корупцията и член на Европейския парламент, включи в своята книга „ Обикновени герои” нападенията против българските публицисти Асен Йорданов, Мария Николаева и Огнян Стефанов. Осъдени по тази причина оттогава до момента - йок. Никой от нарушителите, протегнали ръка на публицисти, у нас не е бил осъден през всичките тези години. Затова по този начин безнаказани и "под прикритие " анонимните мерзавци, страхуващи се от светлината, не престават с издевателствата си.

Дано службите в този момент, най-сетне, опровергаят тази порочна наклонност и заловят и санкционират нападателите на Слави.
И нека Бог пази него и фамилията му!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР