Снощи изтече удълженият срок, в който стопаните на домашни прасета

...
Снощи изтече удълженият срок, в който стопаните на домашни прасета
Коментари Харесай

Започва принудителното евтаназиране на домашни прасета в Южна България

Снощи изтече удълженият период, в който стопаните на домашни свине от Южна България трябваше непринудено да умъртвят животните си.
Мярката е поради откритите огнища африканската чума по свинете. От през днешния ден би трябвало да стартира наложително евтаназиране и загробване на животните в дворовете, показва bTV.
В петък стана ясно, че 30-те кметове на пазарджишки села, които поеха ангажимент пред премиера Бойко Борисов да убедят своите съселяни да изпълнят нареждането, отхвърлят да позволен екипите от Агенцията за сигурност на храните в дворовете на хората.
Междувременно в община Свищов бедственото състояние, въведено поради болестта, беше удължено до на следващия ден. Причината е загробването на 17-те хиляди свине от фермата в село Българско Сливово и потребността от спомагателна стерилизация на площадката за загробване.
В Община Долни чифлик също отхвърлят да се съгласят със заповедта за непринудено умъртвяване на домашните свине.
Хората не са съгласни да унищожат животните, тъй като наоколо няма огнища на африканска чума. Стопаните се заканиха митингите им да продължат, съобщи Българска национална телевизия.
От няколко дни те затварят пътя Варна-Бургас край село Оряхово, като алегорично пресичат пешеходната пътека на пътя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР