Снимки ПетелБунт на рибари в морската столица.Рибари акостираха демонстративно с

...
Снимки ПетелБунт на рибари в морската столица.Рибари акостираха демонстративно с
Коментари Харесай

Рибари излязоха на протест на Морска гара във Варна

Снимки " Петел "

Бунт на риболовци в морската столица.

Рибари акостираха демонстративно с кораби и лодки на Морската гара във Варна.

Протестиращите желаят да се откри решение на казуса със възбраната за прилагане на над 30 стоянки за лодки по Северното Черноморие.



Забраната е въведена поради рискови уреди или такива с неразбираем статут. Всяка година " Морска администрация " издава сходни заповеди, само че за първи път се следи толкоз прецизно, оплакаха се риболовци.

" Днешната концепция е да създадем една акция, с цел да притеглим вниманието на обществеността към проблем, който се неглижира към този момент 50 години – неналичието на риболовен стоянки и пристанища във Варна. Да стартира разговор и построяването на тези пристанища и уреди ", съобщи за Българска национална телевизия Емил Милев, Рибарско съдружие " Черноморски изгрев ".



Областният шеф на Варна Андрияна Андреева даде обещание да се образува комисия, която да ревизира положението на пристанищата и лодкостоянките.

Проблемът може да се реши, в случай че се започват два плана за създаване на лодкостоянки и пристанище. И по двата се работи от години, само че не са приключени.



" Работи се по плановете за пристанищата, сътвори се нова комисия, още от предния регионален шеф – в този момент са допълнени членове. Теоретично се работи във всички насоки и виждаме поддръжка и предпочитание от общината и от регионалната администрация. Само че този развой ще продължи повече от година, няма по какъв начин да стане за няколко месеца и до тогава сме уязвими от закона ", добави Александър Тръпчев, представител на риболовен сдружения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР