снимки МРРБСтроителното министерство разпространи снимки от строителните работи на виадукта

...
снимки МРРБСтроителното министерство разпространи снимки от строителните работи на виадукта
Коментари Харесай

МРРБ пусна снимки от строителството на АМ Струма и отчете докъде е стигнало прокопаването на тунел Железница

снимки Министерство на регионалното развитие

Строителното министерство популяризира фотоси от строителните работи на виадукта при тунел „ Железница “ на Автомагистрала „ Струма “ и се похвали с привършване на стадий от строителството му. Става въпрос за избутването на предпоследния 20-ти сегмент от платното за София на виадукта, изясняват от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие. „ С това на процедура се реализира премостването сред двата устоя на оборудването “, пишат от институцията.

От Министерство на регионалното развитие прибавят, че виадуктът се строи по новаторска за България технология – потактово избутване на горното строене с хидравлични крикове. Характерното при нея е, че се употребява работна площадка за разработване на обособените детайли, които с хидравлична система се повдигат и избутват напред, като всеки един детайл се инсталира пред готовия. Предстои последният 21-ви сегмент от платното за столицата да бъде избутан към края на октомври. След това строителите ще стартират построяването на платното за Кулата, като задачата е мостовото оборудване да бъде приключено до февруари 2021 година Всички строителни работи се правят без прекъсване на трафика по Е-79.



„ Напредва работата и по прокопаването на тунел „ Железница “ – най-дългият пътен тунел, изграждан до момента в България, с дължина към 2 км. Вече са достигнати първите 650 м и в двете тръби от северната страна на оборудването. От южната страна в тръбата за София са прокопани 765 м, а в тръбата за Кулата – 680 м. “, се споделя в известието на министерството.



Тунелът се построява по нов австрийски способ като се прокопават към метър и половина - два във всяка тръба и посока на денонощие, а незабавно по-късно се прави първичната обшивка на оборудването с крепежни детайли, пръскан бетон и анкери. Строителните действия започнаха през октомври предходната година и на обекта се работи непрекъснато, без почивен ден, като задачата е той да приключи през март 2022 година Тунелът ще бъде със системи за енергоефективно осветяване, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, умна система за ръководство на трафика, спешни SOS кабини, аудио и радио обявяване, електронна система за надзор на достъпа и т. н. В подучастъка се построяват площадка за хеликоптери, два моста над Суха река, които са надлежно 108 м и 18 м, подпорна стена и други

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР