Снимки Моряците изгубиха първата битка от полуфиналите в турнирната надпревара.Лудогорец

...
Снимки Моряците изгубиха първата битка от полуфиналите в турнирната надпревара.Лудогорец
Коментари Харесай

Черно море изгуби от Лудогорец за Купата на Тича

Снимки

" Моряците " изгубиха първата борба от полуфиналите в турнирната конкуренция.

Лудогорец съумя да стигне до следващ поврат след ерата „ Ивайло Петев “ през тази пролет и съкруши с 2:1 Черно море в първи полуфинален мач от Sesame Купа на България. И трите попадения на „ Тича “ във Варна паднаха през първата част, като първо Алекс Фернандес откри резултата за „ моряците “ в 13-ата минута. Само пет обаче по-късно Нонато се разписа и изравни, а първото полувреме в морската ни столица, предоставено от двата тима, в действителност беше повече от качествено. Динамиката, творчеството и ситуациите надалеч не бяха ъгъл, а до края му „ орлите “ съумяха да стигнат до цялостен поврат, откакто Игор Пластун засече центриране на Кирил Десподов от фаул и изведе напред Лудогорец.



Двата тима имаха по една рекламация за дузпи, които се случиха след старта на втората част, само че и при двете обстановки Волен Чинков и съдиите във ВАР-буса взеха решение, че няма нарушавания на разпоредбите, написа gong.bg.

Реваншът сред двата тима е след две седмици на „ Хювефарма Арена “, като Лудогорец има преимущество в резултата, само че е значимо да се означи, че головете на непознат терен към този момент не се гледат. В хода на срещата пък Стефан Велев беше изпъден в 82-рата минута след преразглеждане на ВАР на доста жестоко нарушаване в краката на Кайо Видал, което направи.



Началото беше обещаващо, откакто удар на Алекс Фернандес беше блокиран от Георги Терзиев. При ответното нахлуване пък Пипа откри вляво Кайо Видал, който хитро пусна за Тисера. Аржентинецът не задържа дълго и върна леко обратно за Нонато, който опитва удар по земя, но Дюлгеров избави.



В 7-ата минута Кайо Видал опита да изведе вдясно капитана на Лудогорец - Десподов, но Иван Дюлгеров внимаваше и излезе, с цел да улови топката преди №11 да я отиграе. В деветата " моряците " не съумяха да развият оптимално добре контраофанзива при обстановка трима на трима, откакто Фернандес подаде към Пашеко, само че той прибърза и стреля от разстояние, а ударът му беше прекомерно слаб и неакуратен.

При ответната офанзива " орлите " бяха покрай това да открият резултата. Нонато изведе чудесно Десподов, който се отскубна от защитата на Черно море. №11 отигра от комплицирана позиция с десния си крайник и прати топката към Дюлгеров, само че стражът на варненци реагира чудесно с крайник мазета напред.



В 13-ата минута варненци съумяха да поразят своя противник. Александър Василев овладя отляво и шутира мощно по фланга, а Симон Слуга се намеси, само че не задоволително добре и мазета право в Алекс Фернандес, който беше непокрит в наказателното поле на " орлите " и от близко не сбърка - 1:0 за Черно море.



Радостта на " моряците " не търпя изключително дълго, откакто в 18-ата Лудогорец изравни. Десподов получи вляво, където Виктор Попов беше отстранен технично, а Десподов шутира по земя. Дюлгеров отрази, а топката се върна към Нонато, който с левия изравни резултата - 1:1.

Яростното движение, заложено от двата тима след изравнителния гол на разградчани, напълно леко поспадна, като и двата тима се стремяха да владеят оптимално доста топката в хода на последвалите минути. 11 преди края на първото полувреме Лудогорец стигна до цялостен поврат в срещата. Кирил Десподов достави пас от свободен удар отдясно, а защитата на варненци не помни украинеца Игор Пластун. Бранителят приключи с десния крайник подадената топка и я направи невъзможна за Дюлгеров - 2:1 за " орлите ".

В 41-вата минута Тисера беше изведен чудесно с следващия пас зад защитата на варненци и пое, само че ударът му беше прекомерно неакуратен, с цел да затрудни Дюлгеров. След това пък Чинков отсъди фал за Черно море заради игра с ръка на аржентинеца, която можеше да се оспори. На почивката Илиан Илиев извади Николай Златев, а на негово място се появи Велислав Василев.

В 51-ата домакините имаха искания за дузпа, откакто Пластун работи несъобразително в наказателното поле на " орлите ", а Васил Панайотов му лиши. Украинецът опита да си върне топката, след което Панайотов падна, само че след плана на ВАР нарушаване не беше отсъдено. Десетина след рестарта на мача пък Десподов извърши свободен удар от междинна отдалеченост, само че Дюлгеров внимаваше и мазета топката.

Малко по-късно и " орлите " имаха искания за углавен удар, откакто Матиас Тисера овладя в наказателното поле на Черно море и пусна встрани, където на шпагат се хвърли Александър Василев. Той игра с ръка, която обаче беше на тревата и реферите също оставиха играта да продължи и в този случай.

В 76-ата резервата Мишаел Алвес стреля от воле от границата на наказателното поле, само че неопределено. Малко по-късно Петев извади Нонато и пусна в игра Педро Нареси. В 82-ата минута Стефан Велев направи доста недодялан фал в средата на терена по отношение на откъстващия се Кайо Видал, а реферът Чинков му уточни жълт картон. Той беше привикан от ВАР и прегледа обстановката, след което смени решението си и изгони халфа на " моряците ". Те, от своя страна, малко преди този момент имаха искания за нарушаване по отношение на Виктор Попов пред наказателното поле на " орлите ".

До края на срещата двата тима не започнаха спомагателни опасности и успеха в първата среща от тази елиминация остана за гостите.

Съставите:

Черно море: 25 Иван Дюлгеров 3 Живко Атанасов 28 Влатко Дробаров 19 Александър Василев, 6 Виктор Попов 71 Васил Панайотов, 77 Стефан Велев, 39 Николай Златев (46` - Велислав Василев) 23 Едгар Пашеко (62` - 33 Мишаел Сантос Силва Алвес) 11 Алекс Фернандес (85` -  27 Даниел Димов) 9 Атанас Илиев (62` - 86 Исмаил Иса)

Резерви: 22 Георги Георгиев 4 Росен Стефанов, 32 Мартин Дичев, 35 Арлинд Дакай  7 Матеус Машадо Ферейра 

Треньор: Илиан Илиев

​Лудогорец: 12 Симон Слуга  2 Гонзало Авила 5 Георги Терзиев 6 Якуб Пиотровски 8 Клод Гонсалвеш (82` -  23 Мануел Кафумана) 10 Матиас Фабиан Тиссера (60` -  9 Игор Тиаго) 11 Кирил Десподов (61` - 37 Бернард Текпетей) 16 Аслак Фон Витри 20 Густаво Нонато (76` - 30 Педро Нареси 32 Игор Пластун 77 Кайо Видал (84` - 7 Рай Насименто)

​Резерви: 1 Серджио Падт 24 Оливие Вердон 58 Димитър Илиев 90 Спас Делев

Треньор: Ивайло Петев
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР