Снимки: haskovo.net.Училищен автобус закъса в преспите тази сутрин на разклона

...
Снимки: haskovo.net.Училищен автобус закъса в преспите тази сутрин на разклона
Коментари Харесай

Ужас на пътя: Училищен автобус закъса в преспите в Хасковско, 3 часа не могат да спасят децата от снежния капан

Снимки: haskovo.net.

Училищен рейс закъса в преспите тази заран на разклона за хасковското село Маслиново. Рейсът тръгнал от Хасково и качил 10-тина деца от село Горно Войводино. На път за Маслиново към 7:30 часа обаче забуксувал и не можал да продължи по пътя, оповестява haskovo.net.

От превозваческата компания изпратили по-малък рейс, който също заседнал в снега. Той обаче съумя да потегли и деца бяха откарани до учебното заведение в село Книжовник, изясни кметът на Маслиново Недялко Петков, който беше край закъсалия рейс.

Веднага след случая потърсил подпомагане от снегопочистващата компания “Ата строй и на Областното пътно ръководство, само че автобусът престоя там над 3 часа. Петков и хора от селото пробвали да го освободят от преспите, само че несполучливо.



На място беше и шефът на превозваческата компания Джемал Али. Той изясни, че вторият рейс е изпратен незабавно, а децата през това време останали на топло в закъсалия, останал да работи на оборот. Освен това добави, че пътническия рейс е оборудван със зимни гуми. Притекъл се и кметът на Горно Войводино Гого Младенов, с цел да се увери за безвредното транспортиране на учениците.
 
За обстановката разбра и зам.-кметът на община Хасково Велин Балкански, който разпореди на снегопочистващата компания да изпратят техника за закъсалия рейс. Малко след 11 часа дойде трактор на Пътното, който изтегли автобуса. Непосредствено по-късно пристигна и техника на снегопочиствата компания „ Ата строй “, отговаряща за поддръжката на няколко села. Шефът на компанията Мехмед Атаман съобщи, че секторът, в който е закъсал рейса е част от републиканската пътна мрежа и би трябвало да се поддържа от Областното пътно ръководство. Все отново обаче на благосклонност изпратил техника в помощ за изкарване на закъсалия автобус.
 
Междувременно стана ясно, че снегорин, претрупан с 12 тона пясък, е закъсал на път за блокирания в преспите учебен рейс.

Тежката машина влезнала в селскостопанския двор на Книжовник да натовари пясък, само че на излизане на собствен ред затънала в канавката.
На място дойдоха служители на реда, които да контролират придвижването, защото прекосяването по едната лента за придвижване беше краткотрайно невероятно. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР