Масови протести в Грузия.80 % от населението иска европейско развитие

...
Масови протести в Грузия.80 % от населението иска европейско развитие
Коментари Харесай

Грузия ври и кипи: 80 % от грузинците искат европейски път за страната си, властта евроазиатско

Масови митинги в Грузия.

80 % от популацията желае европейско развиване на страната и интеграция към Европейски Съюз и НАТО.

Властта обаче не се преценява с желанията на хората, сходно на някогашния украински президент Виктор Янукович, който провокира експлоадирането на Майдана с анулацията на курса на страната към Европейски Съюз. 

Грузинският парламент одобри  на второ четене проектозакона за " задграничните сътрудници ", съобщи " Ройтерс ", цитира Българска телеграфна агенция.

Агенцията добавя, че това законодателство от седмици поражда улични митинги в страната в Южен Кавказ.

Според фрагменти от локални телевизионни канали през днешния ден наоколо до постройката на Народното събрание, по време на разискването на законопроекта, е имало конфликти сред протестиращи и полицията.

Управляващата партия " Грузинска фантазия " също провежда проява, само че в отбрана на законопроекта, напомня " Ройтерс ".

По време на снощните митинги против проектозакона " за задграничните сътрудници " в Тбилиси бяха арестувани 63 души, а шестима служители на реда бяха ранени, заяви Министерството на вътрешните работи на Грузия, цитиращо заместник-вътрешния министър Александре Дарахвелидзе, заяви " Ройтерс ".

Грузинските сили за сигурност използваха водно оръдие, сълзотворен газ и зашеметяващи гранати откакто депутатите разискаха противоречивия проектозакон.

Напрежението към противоречивия закон в Грузия се ускорява

Управляващата партия " Грузинска фантазия " се пробва от 9 април да прокара законопроекта, откакто не съумя да направи това напролет на предходната година, когато също имаше огромни митинги против плануваното законодателство.

Критиците на законопроекта споделят, че той е въодушевен от съветския закон за задграничните сътрудници, който се употребява от управляващите за репресии против медиите и опозицията.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че законът не е съчетаем с желанието на Грузия да стане част от Европейски Съюз.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР