снимки: Апелативна прокуратура - ВарнаАпелативният съд във Варна остави в

...
снимки: Апелативна прокуратура - ВарнаАпелативният съд във Варна остави в
Коментари Харесай

Апелативният съд във Варна остави в ареста 33-годишен мъж, отглеждал над 900 растения марихуана

снимки: Апелативна прокуратура - Варна

Апелативният съд във Варна остави в ареста 33-годишен мъж, отглеждал над 900 растения марихуана в оранжерия в Млада Гвардия.

Мъжът, притеглен към наказателна отговорност за това, че отглеждал растения от рода на конопа в оранжерия в с. Млада армия и че държал за разпространяване високорискови опиати, остава в ареста. Това реши Варненският апелативен съд, като прегледа жалбата на Пламен П. против определение на Окръжен съд – Варна, с което по отношение на обвинения е била взета най-тежката мярка за неотклонение.



Според държавното обвиняване, мъжът сключил прелиминарен контракт за покупка на някогашна птицеферма и влезнал във притежание. Имотът бил оборудван като оранжерия за развъждане на марихуана. Намерени били 923 растения от рода на конопа и уреди, нужни за развъждането им. Иззети били и над 2 кг марихуана.

И пред горната инстанция бяха изложени доводите на отбраната в поддръжка на настояването за по-лека мярка. Пламен П. съдействал на проверяващите като им обезпечил достъп до парцела. Той има дете и брачна половинка, за които се грижи. Адвокатът сложи под въпрос извода на Окръжния съд, че обвиненият може да извърши закононарушение като влияе на очевидци.



Представителят на Апелативната прокуратура счита, че е допустимо при по-лека мярка за неотклонение мъжът да извърши закононарушение. Той е опитал да унищожи материално доказателство - телефона си, за да защищити съучастниците си. Установените огромни количества неразрешени субстанции демонстрират, че незаконната активност е планувана и проведена, и надали е развивана независимо, оповестяват от Съдебната палата във Варна.

Апелативният съд стигна до умозаключение, че определението на първата инстанция е вярно и законосъобразно. Обосновано е съмнението, че обвиненият е обвързван с дейности, относими към повдигнатите две обвинявания. Отглеждането на коноп съставлява значителен проблем от позиция на публичната заплаха, акцентира правосъдният състав. Откроена бе мащабността и сериозната инвестиция в оборудванията. Случаят разкрива поредност, дълготрайност и организираност, уточни съдът. Значимо е и количеството на конфискуваната марихуана - 2109,61 гр. Личността на обвинения разкрива опасности, които насочват към съмнение, че той би могъл да извърши закононарушение – и като попречва наказателното произвеждане, и във връзка с други наркотични субстанции. Доводът за фамилното състояние на Пламен П. не е състоятелен, тъй като то не е попречило на проектите му да подходи към широкомащабна и извънредно общественоопасна активност.

Ето за какво няма условия, които да доведат до изменение на взетата мярка „ задържане под стража “ по отношение на 33-годишния обвинен. Определението на Варненския апелативен съд е дефинитивно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР