Снимки: 19-годишен футболист грабна кръста в Балчик. Става дума за

...
Снимки: 19-годишен футболист грабна кръста в Балчик. Става дума за
Коментари Харесай

19-годишен футболист грабна кръста в Балчик

Снимки:

19-годишен футболист сграбчи кръста в Балчик. Става дума за Севастиян Георгиев от Кранево, някогашен състезател в балчишкия Черноморец. Тоай беше най-бърз в спасяването на богоявленския знак на здравето в Белия град, оповестява. На кея до Морска гара от морето с кръста излезе 68-годишният добричлия Живко Димитров - най-възрастният плувец.



Най-малък от смелчаците бе 13-годишния Орлин Великов, който за пръв път опитва шанса си. В конкуренцията за кръста взе участие и 19-годишната състезателка по конен спорт от Варна Румена Георгиева.



По традиция кметът на Балчик Николай Ангелов възнагради спасителя на кръста - Севастиян Георгиев, с 200 лв., а всеки от смелчаците – с по 50. " Те носят здраве освен на себе си, само че и на всички нас ", акцентира той. Скачащите за кръста се сплотиха към концепцията парите да бъдат дарени за благотворителна идея.



Общи 20 смелчаци, след което една госпожица, насочиха към себе си предизвикването да скочат в черноморски води с температура 8 градуса. Слънчевото и безшумно време даваха чувство за пролет макар десетте градуса на въздуха.

Преди това литийно шествие се спусна от храм " Св. Георги " към морето по основната улица.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР