Снимка: ВУТП Проф. д-р Георги Ангелов също отправи своето приветствие:

...
Снимка: ВУТП Проф. д-р Георги Ангелов също отправи своето приветствие:
Коментари Харесай

Висшето училище по телекомуникации и пощи с нов Център по дигитално предприемачество

Снимка: ВУТП

Проф. доктор Георги Ангелов също насочи своето одобрение: " Това е концепцията на нововъведението. Нещо ново и съвременно да бъде въведено в практиката. Пожелавам триумф на студентите от Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи в усвояването на новите познания ". Проф. Ангелов посъветва студентите: " Изкуственият разсъдък е нещо доста значимо, само че той е автоматизираща и подпомагаща активност. Не се подвеждайте той да Ви прави работата. Той би трябвало да е единствено Ваш асистент! "

Доц. доктор Ради Димитров показа пред присъстващите особено създадена от студент на университета стратегия, която улеснява ръководството на бизнес процесите в предприятията и по-специално на индустриалните разноски. Той сподели образно по какъв начин в образованието си по цифрово предприемачество новото потомство инженери на ВУТП освен ще управляват съответни процеси в цифрова среда, само че и ще се учат да ги проектират, реорганизират и ръководят.

Снимка: ВУТП

В новия Център по цифрово предприемачество, оборудван напълно за потребностите на специалностите от катедра " Общо инженерство ", студентите ще имат опция да получават характерни цифрови умения, да получават на практика познания и да се срещат и обменят хрумвания с сполучливи представители на бизнеса, в областта на предприемачеството и нововъведенията. Предвижда се в него да се оферират курсове и семинари по тематики като цифров маркетинг, електронна търговия, бизнес обмисляне, финансиране на започващи предприятия, които да подкрепят студентите да основат собствен личен цифров бизнес, както и да се провеждат събития и срещи, където младежите да могат да се свържат с евентуални вложители, ментори и работодатели, споделящи сходни ползи.

Центърът ще се употребява от всички студенти в специалностите от професионално направление " Общо инженерство ": " Дигитално предприемачество и изкуствен интелект ", " Дигитално предприемачество и високи технологии ", " Дигитална обществена администрация ", " Алтернативни енергийни технологии ", " Дигитално водачество " и " Smart ръководство на регенеративни технологии ".

Снимка: ВУТП

" Дигитално предприемачество и изкуствен интелект " е най-новата компетентност в просветителното портфолио на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи. Изкуственият разсъдък към този момент е част от живота ни и навлиза все по-упорито в работните процеси, заменя индивида на редица работни места. Инженерите по цифрово предприемачество и изкуствен интелект са новите разработчици и внедрители в работата на фирмите на цифрови управнически, индустриални, финансови и маркетингови системи, интегриращи освен информация от действителната физическа среда, само че и бази от данни на изкуствения разсъдък.

Програмата е единствена по рода си в България. Верни на стила си, управлението и академичната общественост на ВУТП изпреварват събитията и образоват визионерите на бъдещето. Съчетавайки уменията за програмиране и работа с изкуствен интелект и тези за създаване на цифрови организационни структури, инженерите от университета с лекост ще могат да обвързват физическата и цифровата среда, като по този метод прибавят основна стойност към процесите и имиджа на фирмите, в които работят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР