Снимка ВМССлед две седмици търсене се очаква днес повече информация

...
Снимка ВМССлед две седмици търсене се очаква днес повече информация
Коментари Харесай

Всеки момент трябва излезе нова информация за черната кутия на МиГ-29

Снимка Военноморски сили

След две седмици търсене се чака през днешния ден повече информация към черната кутия на изтребителя МиГ-29. 15 дни след злополуката, кутията беше извадена от морското дъно и пренесена със аероплан от Варна в авиобазата " Граф Игнатиево ", оповестява Нова тв. 

Експертите би трябвало да ревизират дали записите от полета са непокътнати. Инцидентът, при който почина майор Валентин Терзиев, стана в ранните часове на 9 юни.

„ Съвсем скоро ще знаем какво е записано в черната кутия, дали информацията е цяла и какво ще излезе от нея. Аз мога да кажа какво направиха Военноморски сили, с цел да достигнем до този стадий. След като прекратихме интервенцията по издирването на водача, започва издирвателната интервенция за намирането на черната кутия. Тя продължи 14 дни с две спирания поради неприятни метеорологични условия. Първоначално беше върху повърхност от 80 кв. км. В хода на издирвателната интервенция, на събраните спомагателни сведения, успяхме съвсем тъкмо да локализираме мястото на падналия изтребител ”, съобщи командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

Той изясни, че този вид черни кутии не са снабдени с излъчвателно устройство и търсенето е било извънредно мъчно, те по никакъв метод не алармират за местоположението си.

„ Намирането на мястото, където е паднал самолетът, беше от изключителна значимост, с цел да стартираме по-детайлно проучване на морското дъно. След разбор на всички фотоси и видео, се насочихме към избрани предмети. С Божията помощ и малко шанс успяхме ”, сподели още контраадмирал Михайлов.

Той изясни, че кутията не би дала всички отговори и ще е нужен разбор на полетната информация и данни от радарите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР