снимка: Варненска и Великопреславска митрополия, архивЗапочна набирането на участници в

...
снимка: Варненска и Великопреславска митрополия, архивЗапочна набирането на участници в
Коментари Харесай

Варненската митрополия прави конкурс за ученическо есе, наградата - поклоническо пътуване до Рилския манастир

снимка: Варненска и Великопреславска митрополия, списък

Започна набирането на участници в четвъртото издание на Летния юношески конгрес, проведено от Духовно-просветен център „ Св. Архангел Михаил ” - Варна с благословението на Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан.

Тази година Летният юношески конгрес ще се организира от 3 до 9 август под надслова „ Част от цялото ”. За няколко дни младежите ще бъдат част от живота на Църквата – в персонален опит ще задълбочат своите знания за православната религия и българската християнска история и просвета. Програмата включва присъединяване в три дни от поклоннически път „ Рилският Чудотворец ” (преходи през Рила и нощуване на палатки), посещаване и поклонение в Рилския манастир, Троянския манастир, Гложенския манастир и манастирите в Арбанаси, присъединяване в празничната Литургия на Преображение Господне, запознанства, срещи с забавни персони, беседи и образования, водени от богослови, свещеници и психолози.

Поводът за този формат на Летния юношески конгрес тази година е 550-та годишнина от преместване на мощите на свети Йоан Рилски от Велико Търново в Рилския манастир. Участници във форума могат да бъдат младежи на възраст от 13 до 18 година в добра физическа форма. Подборът на участниците в младежкия конгрес ще стане посредством конкурс за есе на тематика:

" Какво се промени в мен през последната една година? "

Обемът на есето би трябвало да бъде в границите на 2-3 общоприети печатни страници (30 реда по 60 знака). В края на есето би трябвало да са посочени трите имена на създателя, възраст, клас, учебно заведение, адрес и телефон за връзка. Есетата би трябвало да бъдат изпратени до 21.07.2019 г . в електронен вид на адрес: [email protected]
Телефон за контакти: 052 614 691 от 9.30 до 17.30 ч.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР