снимка: УикипедияОтдалеч Венера изглежда като най-необитаемата планета от всички. Под

...
снимка: УикипедияОтдалеч Венера изглежда като най-необитаемата планета от всички. Под
Коментари Харесай

Астрономи вярват, че може да има живот на Венера

снимка: Уикипедия

Отдалеч Венера наподобява като най-необитаемата планета от всички. Под атмосферата й от въглероден диоксид/азот, 90 пъти по-плътна от тази на Земята, се спотайва адска повърхнина. Ден или нощ, на повърхността на Венера е непрестанно 470°C: най-горещата планета от всички, съобщи БГНЕС.

Въпреки че сполучливо изпратихме доста апарати, всички те се провалиха единствено след часове. Причината? Слой облаци от сярна киселина обгръща Венера на огромна надморска височина, оповестява „ Форбс “. Тези излъчващи радиация облаци основават голям парников резултат: виновен за невероятните температури на Венера.

Ново изследване на астрономи обаче демонстрира, че над върха на облаците изискванията стават надалеч по-гостоприемни. На височина от 60 километра температурата и атмосферното налягане са сходни на тези на Земята. Точните съставки за живота, в това число богатите на въглерод, О2 и азот молекули, са в обилие.

Ултравиолетови фотоси на Венера демонстрират " тъмни петна ", които учените допускат, че може да са микроорганизми.

Цепелин, цялостен с вероятен за дишане въздух, ще " плава " на тази надморска височина, което прави допустимо проверяващите задачи.

Според обстановката над най-горните облачни пластове, Венера може да бъде наречена „ райска планета “. НАСА предложи задача, отдадена на проучване за опцията за човешко заселване там.

За живот оттатък Земята небесата на адската планета Венера може би, изненадващо, ще се окажат подобаващи, написа " Форбс ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР