Снимка УикипедияДжордж Сорос обяви китайския президент Си Дзинпинг за най-опасния

...
Снимка УикипедияДжордж Сорос обяви китайския президент Си Дзинпинг за най-опасния
Коментари Харесай

Сорос: Не може да оставим китайските технологични компании да доминират

Снимка Уикипедия

Джордж Сорос разгласи китайския президент Си Дзинпинг за " най-опасния зложелател " на отворените общества и предложи репресии против китайските софтуерни компании.Милиардерът съобщи в четвъртък вечер на форума в Давос, че изкуственият разсъдък и машинното образование съставляват сериозна опасност, в случай че се управляват от властнически страни. Той уточни потреблението на такива технологии от китайското държавно управление като " смъртна заплаха ", написа Economic.

В провокативна тирада, изнесена пред публицисти и ръководители, участвали на Световния стопански конгрес, Сорос предизвести, че китайското държавно управление създава система за " обществен заем ", която да следи хората, които живеят там.Сорос прикани Съединени американски щати да се опълчват нападателно на опасността. " Вместо да водят комерсиална война с на практика целия свят, Съединени американски щати би трябвало да се съсредоточат върху Китай, " сподели той. " Вместо да изтласкват леко ZTE и Huawei, [Съединените щати] би трябвало да се оправят с тях ", сподели Сорос.

" Ако тези компании преобладават 5G пазара, те ще съставляват недопустим риск за сигурността за останалия свят ", разяснява той.Huawei и ZTE създават телекомуникационно съоръжение и смарт телефони, като и двете станаха жертва на комерсиалната война сред Китай и Съединени американски щати. Компаниите обаче отхвърлят, че съставляват опасност за сигурността.Сорос предизвести предходната година в Давос за заплахата, която съставляват огромните софтуерни компании, в това число Гугъл и Фейсбук, потвърждавайки, че те са монополи, които имат желание да стават все по-мощни, напомня CNN.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР