Снимка: Център за независим живот, фейсбукПочина основателката на Центъра за

...
Снимка: Център за независим живот, фейсбукПочина основателката на Центъра за
Коментари Харесай

Основателката на Център за независим живот в България Капка Панайотова е починала внезапно

Снимка: Център за самостоятелен живот, фейсбук

Почина основателката на Центъра за самостоятелен живот Капка Панайотова. Тя си е отишла от този свят ненадейно през вчерашния ден, оповестиха от неправителствената организация във Facebook:

" С надълбоко огорчение оповестяваме, че през вчерашния ден, напълно ненадейно, светът ни остана без Капка. Капка Панайотова. Боецът Капка. Основателят на Център за самостоятелен живот в България. Символът, мотото, гурото на самостоятелния живот в България. Борецът за Човешки права. Мечтателката Капка, която не спря да мечтае за благополучие и заслужен живот на хиляди българи с увреждания, която не спря да се бори за нас и нашите ориси.

Когато приказваме за Капка Панайотова, постоянно в съзнанието ни изплува обликът на Джонатан Чайката – „ Той говореше за напълно елементарни неща - за това, че право на чайката е да лети, че свободата е самата природа на нейното битие, че каквото и да пречи на тази независимост, то би трябвало да бъде отхвърлено, без значение дали е бит, фатализъм или каквото и да било друго ограничаване. “

Върви по светли небесни пътища, Кап, и ни води и от там! Почивай в мир! "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР