Снимка: PPF/TwitterСтанаха ясни подробности за траурната церемония, с която ще

...
Снимка: PPF/TwitterСтанаха ясни подробности за траурната церемония, с която ще
Коментари Харесай

Погребват Петр Келнер в тесен семеен кръг

Снимка: PPF/Twitter

Станаха ясни детайлности за траурната гала, с която ще бъде изпратен в последния му път притежателят на бТВ. илиардерът Петр Келнер почина при злополука с хеликоптер в Аляска през уикенда.

Той беше измежду петима души, починали при злополука на хеликоптер на към 80 километра от Анкоридж в Аляска в събота вечерта, заяви финансовата му група PPF в понеделник. Съобщава се, че пътували с хеликоптер с цел да отидат на ски, когато се е случила нещастието.

Келнер от дълго време беше прочут като най-богатия жител на Чехия. Той обаче избягваше светлината на прожекторите и в продължение на няколко години обществеността го видя единствено на шепа фотоси, прецизира Радио Прага.

Личното му благосъстояние се прави оценка на 17,5 милиарда щатски $, до момента в който PPF има активи в размер на 44 милиарда евро в средата на предходната година, оповестиха медии.

Пътят на Келнер към голямо благосъстояние стартира през 90-те години, когато той и сътрудници основават PPF като капиталова компания, когато посткомунистическата Чехословакия разпродава доста предходни държавни компании.

Тогава PPF купи надзорен пакет от най-голямата застрахователна компания в страната, Česká pojišťovna.

По-късно PPF се уголемява в областите на финансите, телекомуникации и други посоки, оперирайки компании в Европа, Азия, Съединени американски щати и другаде.

Освен това групата на Келнер е мажоритарен притежател на Home Credit, компания за потребителски заеми, която развива сериозна активност в Китай и други страни от Югоизточна Азия. Той също по този начин има телекомуникационни компании в Централна и Източна Европа, измежду които O2 в родната му Чехия.

Миналата година PPF завърши поглъщането на централноевропейските медийни предприятия, група телевизионни станции в района, която включва чешката телевизия TV Nova.

Чешкият министър председател Андрей Бабиш дефинира гибелта на Келнер като невероятна покруса и изрази откровени съболезнования на фамилията му.

Говорителят на президента Милош Земан съобщи, че президентът извънредно почита скритите триумфи в бизнеса и безпределно съжалява за трагичната му гибел.

Говорител на PPF моли за почитание към неприкосновеността на персоналния живот на семейство Keлнер и съобщи, че погребението ще бъде в стеснен фамилен кръг, написа БГНЕС.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР