Снимка: pixabayВ разгара на епидемията с новия коронавирус да наплюеш

...
Снимка: pixabayВ разгара на епидемията с новия коронавирус да наплюеш
Коментари Харесай

В Белгия вече се влиза в затвора за наплют полицай

Снимка: pixabay

В разгара на епидемията с новия ковид да наплюеш служител на реда към този момент се санкционира със затвор в Белгия, защото действието е считано за " нахлуване с рисково вещество ", оповестява Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В град Антверпен бяха регистрирани за миналата седмица седем сходни случая и белгийското правораздаване реши да вземе крути ограничения по въпроса.

Плюенето беше категорично упоменато, паралелно с други нарушавания, в циркулярно писмо до прокуратурите в кралството, изпратено от Колегията на основните прокурори.

" Деянието съзнателно храчене или непосредствено кашляне върху различен човек от притежател на болест с ковид може да докара до 2-годишна присъда отнемане от независимост ", изясни Кристиан де Валкенер, основен прокурор на град Лиеж. Този акт може да се дефинира като протест против силите на реда, само че и като " опит за нахлуване с евентуално рисково вещество ". Белгийското обвиняване предложи на прокурорите по места постоянно да изправят пред съда причинителите на сходни действия.

В понеделник 19-годишен юноша беше арестуван с краткотрайна мярка за неотклонение от арбитър в Антверпен. Той бурно се възпротивил предходния ден на задържането си в парк покрай града, откакто бе нарушил възбраната за събирания, наложена от управляващите поради пандемията. Когато му поставили белезниците, той наплюл полицейските чиновници.

Шест други прояви от сходно естество бяха регистрирани от прокуратурата от 23 март насам по време на инспекции на силите на реда по пътищата и парковете на страната. 

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР