Снимка: pixabayТропическата буря Бета връхлетя американския щат Тексас в понеделник

...
Снимка: pixabayТропическата буря Бета връхлетя американския щат Тексас в понеделник
Коментари Харесай

Тропическата буря Бета връхлетя щата Тексас

Снимка: pixabay

Тропическата стихия Бета връхлетя американския щат Тексас в понеделник вечерта локално време, предадоха международните организации, представени от Novini.bg.

Стихията е блъснала сушата на към 8 километра северно от Порт О`Конър в Тексас, с ветрове със скорост от 72 километра в час, разяснява Националният център за ураганите. Ветровете на Бета отслабнаха с приближаването на бурята към сушата.

Бета е деветата наименована стихия, която връхлита континенталната част на Съединени американски щати тази година. Така бе усъвършенстван връх, подложен през 1916 година За първи път също така стихия, за чието име е употребена писмен знак от гръцката писменост, връхлита сушата на Съединени американски щати. В петък бяха изчерпани вероятните имена за стихии, започващи с букви от латинската писменост и по този начин се стигна до потребление на гръцката писменост за повторно от 1950 година до момента.

Голямата незнайна, обвързвана с Бета, е какво количество превалявания ще провокира в регионите, към този момент наранени от натоварения сезон на ураганите.

Очаква се Бета да се придвижи на североизток около тексаското крайбрежие в идните дни, да отслабне до меланхолия с приближаването си в зоната на Хюстън-Галвестън, преди да се насочи към щата Луизиана по-късно тази седмица.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР